Ege Melis’in eğitimi aksamayacak

Melis’in eğitimi aksamayacak

23.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de 1.5 yaşındayken menenjit mikrobunun kana karışması olarak bilinen ‘meningokoksemi’ hastalığı geçiren ve sağ bacağını kaybedip 14 kez ameliyat olan Melis Arslan’a (14), ‘Bir Çocuk Da Sen Giydir Derneği’ yardım eli uzattı.

Melis’in eğitimi aksamayacak

Gelişme çağında olduğu için yaklaşık 8 ayda bir yeni bir protez takılması gereken Melis, protez bacağa kavuşmanın sevincini yaşadı. Okulunun uzak olduğunu ve otobüsle gittiğini belirten Melis, “Araca inip binerken zorladığım zaman protezli bacağımda yaralar oluşuyor. Sürekli kanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal medyadan ulaştı

Melis’in annesinin sosyal medya üzerinden kendilerine ulaştığını belirten Bir Çocuk Da Sen Giydir Derneği Başkanı Nuran Baştan ise, “Protez bacak yapılması gerektiği, yapılmazsa okula devam edemeyeceği söylenince seferber olduk. Bir hafta içinde gereken yardımı topladık. Melis, gibi güzel bir kızımızın hayatına dokunduğumuz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. Anne Serap Arslan da, “En önem verdiğimiz konu Melis’in protezi ve eğitimi. Her defasında protezini yaptırmaya çalıştık. Bankalardan kredi çekerek bir süre bu süreci yönettik ancak sonrasında tıkandık. En son ‘Bir Çocuk Da Sen Giydir Derneği’nde ulaştık” diye konuştu.