Ege Menemenspor İzmir'indir

Menemenspor İzmir'indir

24.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Menemenspor İzmirindir

27 yıllık tarihinde ilk kez 1. Lig’e çıkan Menemenspor, İzmir’in yüz akı oldu. Şampiyonluktaki en büyük mimarlardan olan onursal başkan Tahir Şahin, başarının perde arkasını Milliyet Ege’ye anlattı.

Haberin Devamı

Kazanılan başarının altında büyük bir inanmışlık ve özverinin yattığını belirten Şahin, “Tırnağımızla kazıya kazıya bugünlere geldik. Bundan sonra da Menemen’i en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Menemenspor İzmirindir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve zirve mücadelesinden bir an olsun kopmayan Menemenspor, 27 yıllık tarihinde ilk defa 1. Lig’e yükseldi. Menemen halkını şampiyonluk ve 1. Lig’le buluşturan sarı lacivertlilerde onursal başkan Tahir Şahin, bu büyük başarıyı Milliyet Ege Spor’a anlattı. Başkan Şahin, “Menemenspor İzmir’indir ve bu başarı hepimizindir. Bundan sonrasında daha iyi işler ortaya koyabilmek için birlik olmaya ihtiyaç vardır” diye konuştu.

-Menemenspor’un şampiyonluğundaki sır nedir?

Haberin Devamı

Kulübün anahtarını kaymakamlıktan aldığımız günden itibaren attığımız her adımı planlayarak yürüdük. Bundan sonrasında da varolmak için en doğru bildiğimiz işi yapacağız.

-Kulübün ekonomik durumu nedir?

Belediye Başkanlığı dönemimde Menemen’in tek takımı olan Menemenspor belediye takviyeleriyle rahatlıkla ayakta duruyordu. Şimdi ise yeni yeni masraflar önümüze çıkacak. Kulübün genel gideri de geliri de kimseye dokunmadan yürütülecek. İyi sponsorlar ile yolumuza devam edeceğiz. Gerekirse ismimizin önüne sponsor alacağız. Bunun bir örneği var. Denizlispor adının önüne Abalı alarak sponsor yaptı. Gelen bütçemizle de güçlü ve doğru bir kadro kurarak yolumuza bakacağız. Eğer bütçeye uymayan bir konu olursa ben bile bu kulüpte yer almam.

- Futbolun içinden gelen bir başkan olarak altyapıya verdiğiniz önemi biliyoruz. Bundan sonraki süreçte projeleriniz neler olacak?

Ortadaki bütçemizin en az yüzde 10’unu alt yapımıza ayıracağız. Örneğin 15 milyon liralık bütçenin 1.5 milyon lirasını kesinlikle altyapıya bırakacağız. Çünkü her yıl altyapıdan futbolcular çıkaramazsak bir ilerleme ve istikrar sağlayamayız. Altınordu bunun en iyi örneğini yapıyor. Kutluyorum buradan kendilerini. U19 takımımız Türkiye şampiyonu oldu ve bu yıl Elit Lig’de mücadele edecek. U19 takımımızdan 5 oyuncumuz da A takımımızla antrenmanlara çıkıyor. Çok yetenekli oyuncularımız var. 17-18 yaşındaki gençlerimize şans verebilirsek önlerini açacağımızı düşünüyorum. Süper Lig ve 1. Lig’de mücadele eden diğer takımlarımızda da mutlaka kadroda 17-19 yaş arasındaki genç yeteneklerimizin bulunması gerektiğini savunuyorum. Sadece önümüzdeki yıl düşünülerek hareket edilmemeli. Bizler bunları dengeleyerek önümüze engeller çıkartılmadan yolumuzda ilerlemek istiyoruz.

Haberin Devamı

- İzmir’de futbol adına ortaya koyulan birlik ve beraberlik adımlarını nasıl buluyorsunuz?

Bir işte birlik ve beraberlik varsa başarı vardır. Futbolda yöneticilik yapanlar birlik olursa başarıda ikiye hatta üçe katlanır. Bugünlerde İZVAK yönetimi gerçekten başarılı adımlar atıyor. Sporun içine başka bir şey katmadan sadece sporu ön planda tutuyorlar. Başkan Ali Erten’in ve kurulun kararları ve adımları hep bu yönde. Yine vurguluyorum. Futbolda birlik ve beraberliğin olduğu yerde başarının geleceğine inanıyorum. Buna öncülük edenleri de gönülden kutluyorum. Şuanda Süper Lig’de tek temsilcimiz Göztepe var şehri yönetenler olsun bu şehirden para kazananlar olsun ne kadar Göztepe’nin yanında oluyor? Veyahut diğer İzmir kulüplerimiz ne kadar destek görüyor? Bunları sorgulamak, sorgulatmak gerekir.

Haberin Devamı

- Bu sezon İzmir’in tek şampiyon kulübüsünüz, beklentileriniz nelerdir?

Menemenspor 1942’de kurulmuş takım. Menemen-spor’un sadece Menemen’in değil, İzmir’in takımı olduğu unutulmamalıdır. Yıllarca kendi yağında kavrulmuş ve varolma mücadelesi göstermiş bir takım. İzmir’in tüm ilçelerinin bir olduğu gibi Menemen’de İzmir’dir. Biz İzmir’iz. Bunu İzmir’de yaşayan herkese anlatmamız lazım. Yöneticilerinden tüm halkına bunu anlatmamız şart. Bence bu yolda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok büyük görev düşüyor. Maddi manevi arkamızda durmalılar. Bizler doğru ve gerekli olan desteği istiyoruz. Büyükşehir Belediye’sinin parasını en doğru şekilde sezon başında amatör kulüpler, sporun diğer branşları ve profesyonel kulüplere doğru şekilde bir pay ayırması gerekiyor. Maalesef siyaset sporun içinde barınıyor. Şampiyon olduktan sonra AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli aradı. İzmir AK Parti Milletvekili Atilla Kaya aradı. Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil aradı ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer tebrik için aramadı bile. Biz bu işi duyguyla yapıyoruz. Biz alınan şampiyonluğumuz adına sadece bir teşekkür istemiştik. 31 Mart Yerel Seçimlerinde hep birlikte gördük. Belediye kulüplerinin hepsi siyasi çıkarlar uğruna başarısızlığa itildi, Ötekiştirildi. Örnek Nazilli Belediyespor, Tire 1922 Spor, Bunlar sezon başında direkt şampiyonluğu hak edecek takım kurdular gelin görün ki seçimlerde el değiştiren belediye başkanlıkları sonucu yeni gelen başkanlar destek olacaklarına bir bakıma köstek oldular. Çok şükür Menemenspor bu konuda bir adım öndeydi. Ve hiçbir siyasi kavgaya fırsat vermeden kulüp olarak şampiyonluğa kenetlendik ve İzmir’imizi Spor Toto 1. Lig’de temsil etmeye hak kazandık. Bence bu saatten sonra iç savaşlar bir kenara bırakılmalı. Belediye başkanlık koltuğunu 5 yıllığına emanet alırsınız ve süreniz dolduğunda devredersiniz ancak burada bir halkın takımı var. Ona gönül vermiş taraftarlar var. Siyasi rant uğruna elde edilen başarıları, emekleri hiçe sayamazsınız. Menemenspor’un menfaati kişilerin koltuk sevdasından önce gelmeli zarar gören kişiler değil kulüp olur. İzmir’in yüz akı olma yolunda ilerleyen başarılı takımı kimsenin kösteklemeye hakkı yok. 1. Lig’e adım atmış olan güzelliği herkesin sahiplenerek gerekeni yapması lâzım. Menemen İzmir demek oluyor. Bu tür polemikler yerine, kulüp 1. Lig’de nasıl başarılı olur asıl ona fikir yorulmalı.

Haberin Devamı

Köstek değil destek zamanı

Yerel seçimler bitti ancak Menemen’de hala seçim havası hakim. Yeni başkanın derdi Tahir Şahin olmuş. Geldiği ilk günden itibaren bütün mental ve fiziksel enerjisini Tahir Şahin, için kullanıyor. Bunu yapmasına gerek yok. Geriye dönüp baktığımız zaman 20 yıl hizmet vermiş ve bayrağı kendisine teslim etmişim. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Gerekli işlemleri hukuk yürütsün, usulsüzlük varsa gereği yapılır. Bundan sonraki süreçte benimle değil de Menemen’in marka değerini daha nasıl yükseltebilirim, ne gibi projeler hayata geçirebilirim ile ilgilenmeli. Menemenspor önümüzdeki sezon tüm Türkiye’den misafirlerini Menemen’de ağırlayacak şimdi köstek değil destek zamanı.

MİLLİYET’E 3 KAT FAZLA TEŞEKKÜR

Buradan sizlerin aracılığınız ile İzmir basınına çok teşekkür ediyorum. Milliyet ailesine üç kat daha fazla teşekkür ederim. Hep Menemenspor’un yanında oldular. Gerçekten gönül birliği içerisinde olduk. Her zaman desteğinizi hissettik. Objektif görüş ve yorumlarınız bizlerin şampiyonluktaki yoluna ışık tuttu. Sizlerin İzmir takımlarına olan bağlılığınızı her zaman takdir etmişimdir.