Ege Merhum İşgörenler’in kemikleri sızlıyor!

Merhum İşgörenler’in kemikleri sızlıyor!

26.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk Meslek Lisesi Eğitim Kampüsü, hırsızlar tarafından sürekli talan ediliyor. Okul yönetimi, acil olarak gerekli önlemlerin alınması için yetkililere çağrıda bulundu

Merhum İşgörenler’in  kemikleri sızlıyor

İzmir’de sağlıktan eğitime, bilimden sanata onlarca eserde imzası bulunan Nevvar ve Salih İşgören çiftinin İzmir’e kazandırdığı Türkiye’nin ilk Meslek Lisesi Eğitim Kampüsü statüsündeki Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü, hırsızların hedefi haline geldi. Geçtiğimiz ay sonunda, Darağacı olarak da bilinen semt ile okulu ayıran kampüs arkasındaki ayırıcı duvardaki demirler kaynaklarından söküldü, betondaki demirler kırılıp ayrıştırılarak çalındı.
Her şeyi götürdüler
Beş ayrı meslek lisesinin yer aldığı kampüsün, güvenlik kamera sistemine de zarar veren hırsızlar, bir sonraki hafta kampüs 2 olarak bilinen okula girdi. Fatih Projesi kapsamında öğretmenlerin uzaktan eğitim için kullandığı bilgisayarların bir bölümü, Fatih Projesi Akıllı Tahta olarak bilinen eğitim amaçlı TV ekranları, bilgisayar bağlantı kabloları-aparatları, tavandaki aydınlatma lambaları ve klima üniteleri çalındı.
Kampüs 2 ve Kampüs ÇPL olarak (Çok Programlı Lise) bilinen iki ayrı okula da giren hırsızlar; bununla yetinmediler. Son olarak 20 Nisan 2020 Salı gününü 21 Nisan’a bağlayan gece, sahur zamanı, okulun Gıda Teknoloji atölyesindeki eğitsel amaçlı cihazları ve Teknofest’te İzmir’e Türkiye üçüncülüğü derecesi getiren ve ödüller, üç boyutlu yazıcılar ve çalışma malzemeleri de de çalındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde merhum Salih İşgören ile sağlığında imzaladığı protokolle İzmir’e kazandırılan bu önemli eğitim kurumunun hırsızlara karşı korunması için acil önlem alınmasını isteyen okul yönetimi, “Merhum Nevvar ve Salih İşgören’in kemikleri sızlıyor” dedi.