Ege Milas Belediyesi’nden ata tohumu çağrısı

Milas Belediyesi’nden ata tohumu çağrısı

02.03.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, yarın 13’üncü kez kapılarını açıyor.

Milas Belediyesi’nden ata tohumu çağrısı

Farklı bir projeyle fuarda yer alacaklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ‘Yerel Tohum Geleceğimizdir’ sloganıyla vatandaşlara çağrı yaptı. Fuar alanında yerel tohum sandığı kuracaklarını belirten Tokat, ata yadigarı yerli tohumu bulunan vatandaşlardan, tohumların toprakla buluşturulup gelecek nesillere aktarılması adına yerel tohumlarını getirmelerini talep etti.

Haberin Devamı

Tarımın vazgeçilmezi

Yerli tohumun önemine dikkat çeken Tokat, “Yerel tohum geçmişimiz zenginliğimizdir. Yerel tohumlar, sahip oldukları özellikleri ile organik tarımın vazgeçilmez unsurudur” diye konuştu.

Fuar, 3-6 Mart günlerinde, TARİŞ’in Balçık mevkiindeki pamuk depolarında yapılacak.

İşbirliği buluşması

Milas Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu ve Mehmet Ateş, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret etti. Mutlu ve Mehmet Ateş, belediye çalışmalarıyla ilgili hedeflerini anlattı. Özer de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili hazırlıkları paylaştı. Fuara katılan firma sayısı bakımından ilginin beklenin üzerinde olduğunu belirten Reşit Özer “Fuarı, Milas’ta yine ortak akıl ve işbirliği ile yapacağız. Yine çok başarılı bir fuar olacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.