Ege ‘Milas’ın tanıtımında işbirliğinin önemi büyük’

‘Milas’ın tanıtımında işbirliğinin önemi büyük’

03.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, bir süre önce Milas Belediye Başkan Yardımcılıklarına atanan meclis üyeleri Mehmet Ateş ve Halil Mutlu’yu ziyaret ederek başarılar diledi.

‘Milas’ın tanıtımında işbirliğinin önemi büyük’

Ziyarette, Milas 7. Zeytin Hasat Şenliği de değerlendirildi. MİTSO Başkanı Reşit Özer, şenliğin başarıyla geçtiğini ve ulusal medyada büyük yer bulduğunu belirtti. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de, Milas zeytinyağının tanıtımı ve Milas’a daha çok turist çekebilmek için bir zeytinyağı müzesi kurulması gerektiğini ifade etti. Tanıtıma önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Özer, “Milas, zeytinin başkenti olduğu gibi aynı zamanda tarihin de başkenti. Beçin ve Uzunyuva UNESCO geçici dünya mirası listesinde. Labranda’da, Herakleia’da, Euromos’ta, Beçin’de, İasos’ta arkeolojik kazılar devam ediyor. Bizim buraları tanıtmamız lazım. Zeytinyağının coğrafi işaretini, şenliğini başardık, tanıtımını da yine el birliği ile başarmalıyız” diye konuştu.
MİTSO yöneticileri, belediyedeki işlemlerin hızlandırılmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdi.
‘Üreticiye güveniyoruz’
MİTSO yöneticileri ziyaretlerine zeytin ve zeytinyağı işletmeleriyle devam etti. Karadeveci Zeytinyağı Fabrikasını ziyaret eden heyet, yeni hasat döneminin bereketli olmasını diledi. Coğrafi işaretlerden sonra Milas zeytinyağının artık Türkiye’de bilinen, tanınan ve aranan bir zeytinyağı haline geldiğini belirten MİTSO Başkanı Özer, “Milas zeytinyağına en başından beri çok güvendik. Üreticiye düşen ise kaliteli yağlar üretip yarışmalarda ödüller kazanmak” dedi.