Ege Minik savaşçı galip gelecek!

Minik savaşçı galip gelecek!

07.06.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

Manisa’da 18 aylıkken yüksek ateşle hastaneye kaldırılan Ayaz Ağralı, geçirdiği 14 ameliyatın ardından hayata tutundu, 8 yaşında anne ve baba demeye başladı.

Minik savaşçı galip gelecek

ERSAN ERDOĞAN DHA - Manisa’da 18 aylıkken yüksek ateşle hastaneye kaldırılan Ayaz Ağralı, 14 ameliyat sonrası hayata tutundu. Akciğerine bulaşan virüs nedeniyle 6 ay boyunca yoğun bakımda kalan Ayaz, konuşma ve yürüme yetisini kaybetti, solunum yetmezliği nedeniyle nefes borusuna tüp takılıp, yapay akciğer cihazlarına bağlandı. Geçirdiği 14 ameliyat sonrası yaşama tutunan Ağralı, 8 yaşında anne ve baba demeye başladı. Hala nefes darlığı, kronik akciğer hastalığı, beyin felci, mide ve epilepsi hastalığı sorunu bulunan Ayaz’ın aldığı tedavi sonrası sağlığında yaşanan iyileşme aileye umut oldu. Oğlunun bir ameliyat daha geçireceğini söyleyen Şengül Ağralı, “Ayaz, 14 ameliyat geçirdi, akciğerlerinden bir ameliyat daha olacak. Sağ akciğerinin 4’te 1’i alınacak. Robotik cihazla büyük bir ameliyat olacağı için epey bir masrafı var.

Haberin Devamı

40 bin lira civarındaki ameliyat masrafları için destek bekliyoruz. Ayaz, artık bizim söylediklerimizi tekrarlıyor. Anne ve baba diyor, parka gitmek istediğini söylüyor. Doktorların ‘yaşayamaz’ dediği oğlum şu an 8 yaşına geldi” dedi.