Ege Mis kokulu festivalle Karaburun canlandı

Mis kokulu festivalle Karaburun canlandı

29.11.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karaburun Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği 3. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Mis kokulu festivalle Karaburun canlandı

İlçede narenciye üretiminin merkezi konumunda olan Küçükbahçe’deki şenlik, yoğun ilgi gördü. Mandalina, yöresel yiyecek ve içeceklerin satıldığı stantlar açıldı. ‘En Güzel Mandalina’, ‘En İyi Mandalina Yetiştiricisi’, ‘Geleneksel Mandalina Güzeli’, ‘En Güzel Mandalina Fotoğrafı’ yarışmaları da düzenlendi. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, pandemi nedeniyle verilen 2 yıllık aranın ardından gerçekleşen festivalin, yarımadanın gizli cennetleri olan batı köylerinin kalkınmasında, önemli bir işlev yüklediğini söyledi. Yerel yönetim olarak ürünlerin daha fazla katma değer yaratması için işleme tesisi kurma çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Başkan Erdoğan, yerelde kalkınma vizyonuyla desteklemelerin süreceğini belirtti. Erdoğan, hem üreticinin refahı hem de vatandaşın sofrasına sağlıklı ve ucuz gıdanın ulaşmasında pay sahibi olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

 Hayatlara dokundu

Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde, bugüne kadar 2 bin 574 görüşme yapıldı. En fazla talebi psikolojik danışmanlık gördü. Çocuk ve ergen psikolojisi, sınav kaygısı, evlilik öncesi ve evlilik sorunları, depresyon ve panik atak konularında hizmet veriliyor. Hukuki danışmanlık hizmetinden faydalanmak isteyen kadınlara avukatlar tarafından kadın hakları, aile içi şiddet, boşanma, nafaka ve velayet gibi konu başlıklarında bilgi aktarılıyor.