Ege Mobilyanın kalbi

Mobilyanın kalbi

19.05.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

MODEKO Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, kapılarını 34’üncü kez açtı. Her yıl daha da büyüyen fuara, 39 ülkeden 25 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Mobilyanın kalbi

Ticaret Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinasyonunda, Nobel Expo ve Efor Fuarcılık işbirliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen 34. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı-MODEKO, 750 markanın katılımıyla kapılarını açtı. Fuarın ilk gününden itibaren ise 28 farklı ülkeden fuara çıkarma yapan alım heyetleri sektörün yüzünü güldürdü. İkili iş görüşmeleri zirve yaptı. 

Haberin Devamı

MODEKO’nun her yıl daha da büyüme hedefiyle yol aldığını vurgulayan NOBEL EXPO Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, “Beş gün boyunca fuarımızda çok sayıda ülkeden alım heyeti ve ziyaretçi ağırlayacağız. Bize güvenerek gelen katılımcıları yüzleri gülerek uğurlayacağız” diye konuştu. EFOR Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen de, MODEKO’nun sektörün en büyük destekçisi olduğunu ifade ederek “Birlikte büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, MODEKO’nun sektörü katkısıyla gurur duyduklarını ifade etti. “Amacımız, dünyanın en çok ihracat yapan ilk 5 ülkesinden biri olmak” diyen Soyer, “Bunu da başaracağımızdan şüphem yok” ifadelerini kullandı. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, mobilya ihracatında Türkiye’yi ilk 5’e sokmayı hedeflediklerini söyledi. Fuarın açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu da, sektör hedefleri doğrultusunda tüm kurumlararası işbirliklerin devam edeceğine dikkat çekti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İzmir’i mobilyanın başkenti yapmak için çalışmalarımıza devam ettireceğiz” diye konuştu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, marka şehir çalışmalarının sürdüğünü belirtti.