Ege Mübadelenin 100. yılına özel program

Mübadelenin 100. yılına özel program

09.04.2023 - 06:00 | Son Güncellenme:

Bodrum Deniz Müzesi tarafından mübadelenin 100’üncü yılı dolayısıyla “Kültürel Hafızanın Hüzünlü Kayıkları” başlığında farklı etkinliklerin yer aldığı program düzenlendi.

Mübadelenin 100.  yılına özel program

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonunda, Bodrum Girit ve Yunanistan Göçmenleri Derneği işbirliğiyle gerçekleşen ve iki gün süren etkinliklerin açılış programı 5 Nisan Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleşti. Eğitimci Dr. Meltem Ulu tarafından “Kültürel Hafıza Nedir, Toplumlar Geçmişi Nasıl Hatırlar, Toplumlar Neden ve Nasıl Unutur? Nostalji Nedir? Unutma Biçimleri,” konu başlıklarında seminer düzenlendi. 

Haberin Devamı

Müzenin dördüncü eseri

Bodrum’a göç etmek zorunda kalan Giritlilerin korudukları mutfak kültürüyle ilgili, kayıt altına alınan reçeteleri ve kültürel incelemeyi içeren Bodrum Deniz Müzesi Yayınları arasında yer alarak müze yayınevinin 4. kitabı olan “Kumbahçe Sofraları, Zehra Denizaslanı’yla Girit Üstü Bodrum’un Denizci Yemek Kültürü” okuyucuyla buluştu. Ali Şengün ve Bodrum Deniz Müzesi arşivinden 30 fotoğraflık seçki, BODTO Sergi Salonu’nda kapılarını açtı.