Ege Mutluluğa engel yok

Mutluluğa engel yok

28.05.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, engelliler ve aileleriyle Kubilay Arabalı Vapuru’ndaki “Yaza Merhaba” etkinliğinde bir araya geldi.

Mutluluğa engel yok

İzmir Körfezi turunda müzik eşliğinde eğlenen engelliler unutulmayacak bir gün yaşadı. Mutluluğunu dile getiren Başkan Soyer, “Bu şehri engelsiz bir kent haline getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğim. İyi ki varsınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Engelsizmir Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Köstem ise, “Bireyin kullanıcısı olduğu çevrede başka bir bireyin yardımına gerek duymaksızın, eşit, güvenli ve adil bir şekilde, toplum yaşamının tüm alanlarına katılımının sağlanması hususunda erişilebilirlik çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Körfez için hayati adım

Türkiye’nin atık su arıtma lideri İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artıracak 4. faz projesini hayata geçiriyor. İhale süreci tamamlanan ve haziran ayında yapım çalışmalarına başlanacak projesinin sözleşmesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer imzaladı. 600 milyon liralık yatırımla hayata geçecek proje hakkında konuşan Başkan Soyer, “İzmir Körfezi’nin tarihindeki en önemli adımlardan biri. Projemiz İzmir’imizin geleceğine dair çok rahatlama sağlayacak” dedi. İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ise, “4. faz inşaatı tamamlandığında günlük 820 bin metreküp atık suyu arıtabilecek” bilgisi verdi.

Haberin Devamı

Mobil market sokaklarda

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırma vizyonuyla hayata geçirilen Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı’nın 11 şubesine gezici araç da eklendi. Çiğli’nin Köyiçi Mahallesi’nde faaliyete geçen ve 09.00 ile 20.00 saatleri arasında hizmet verecek ilk mobil marketi ziyaret eden Başkan Tunç Soyer, “İzmir’in her mahallesine, en çok ihtiyaç duyulan mahallelerine gidecek” dedi. Öte yandan, İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi (İZTAM), Karşıyaka Yamanlar köyünde yetiştirilen atalık Yamanlar domatesini İzmir’in diğer ilçelerinde yaygınlaştırıyor. 17 ilçedeki 109 köye 25 bin domates fidesi hibe edilecek.