Ege Narlıdere Metrosu için tarih netleşti

Narlıdere Metrosu için tarih netleşti

19.11.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fahrettin Altay-Narlıdere Metro hattını 7 Şubat’ta açmayı planladıklarını söyledi “Sonuna geldik, bitireceğiz. Gerekirse bin kişi çalışacak” dedi.

Narlıdere Metrosu için tarih netleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak ve lastik tekerlekli ulaşıma gereksinimi azaltacak Narlıdere Metrosu’nu 7 Şubat’ta açmaya hazırlanıyor. Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak hatta çalışmalar yüzde 97 seviyesine ulaştı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçova istasyonundan tünele inerek incelemelerde bulundu. Soyer, “Çok heyecanlıyız. Zaman zaman nefesimiz kesildi ama asla vazgeçmedik. Nihayet sonuna geldik. Yüzde 97 seviyesi, benim gördüğüm bitişe yaklaşmış durumdayız. Son etap ve 7 Şubat açılışını yapmış olacağız. Çok telaşlı ve heyecanlı bir süreç var. Sonuna geldik, bitireceğiz. Şu anda 400’ün üzerinde çalışan işçi var ama daha da artacak. Gerekiyorsa bin kişi çalışacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Evka-3’ten başlayıp Fahrettin Altay’da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işleri tamamlandı. Toplam 14.5 kilometre tünel açıldı. Hat işletmeye açıldığında, günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması öngörülüyor. 

İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018’de, 252 milyon euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi. Bu bedel, keşif artışları ile 285 milyon euroyu buldu. Hatla birlikte Bornova ile Narlıdere arasında kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanacak.

Haberin Devamı

Kemeraltı’na davet

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, yeni yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği TARKEM Genel Kurul Toplantısı’nda Kemeraltı’nda yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarını anlattı. 6 hafta sonra aydınlatması, üst örtüsü, ilk iki etapta tamamlanan sokaklarıyla daha güzel bir Kemeraltı’na İzmirlileri davet edeceklerini belirten Başkan Soyer, “Yılbaşı kutlamasını bu yıl Kemeraltı’nda yapacağız” diye konuştu.

Duygulandıran sürpriz

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak ve annelere mesleki beceri kazandırmak için başlatılan Masal Evi projesi kapsamında 2020’de kapılarını açan Bayraklı Masal Evi ile aynı yerleşkede kurs alan anneleri ziyaret etti. Çocuklarla sohbet eden Soyer, kozalak, duvar süsü gibi öğrencilerin el becerileriyle kendisi için hazırladıkları hediyeleri görünce duygu dolu anlar yaşadı, “Sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

Dünya birincisi İzmir’den

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hızlı kitap okuma yarışmasında dünya birincisi olan Zümra Evren’i ağırladı. Polonya merkezli, 6 ülkeden 30 kişinin katıldığı hızlı okuma yarışmasında 23 sayfa kitabı 20 dakikada okuyarak dünya şampiyonu olan Buca Makbule-Süleyman Alkan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Zümra Evren, Başkan Soyer ile bir araya geldi. Evren’i tebrik eden Soyer, “Çok büyük bir yetenek. Biz ne kadar takdir etsek az” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

27 Kasım’da açıklanacak

2026 Avrupa Gençlik Başkenti finalisti olan İzmir için geri sayım başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı Brüksel’deki toplantıda jürinin sorularını İzmir’deki gençleri temsilen Gençlik Başkenti 2026 Platformu sözcüsü Zeynep Payzanoğlu yanıtladı. Sonuçlar, 27 Kasım’da Polonya’nın Lublin şehrinde açıklanacak. İzmir, finalde İspanya’nın Malaga, Bosna Hersek’in Saraybosna, Norveç’in Tromso ve Portekiz’in Vila do Conte şehirleriyle yarışacak.

Örnekköy’de tapular dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm projelerinden birinde daha tapu sevinci yaşandı. Karşıyaka Örnekköy’deki çalışmaların ikinci etabında binaların yapımı tamamlandı. Hak sahiplerine tapularını dağıtan Başkan Soyer, “Diğer etapları da en kısa sürede tamamlayacağız. İzmir’e bir söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk. 4.5 yılda bahane değil, iş ürettik” dedi. Soyer, “Üçüncü, dördüncü ve beşinci etaplarda bin 600 bağımsız birimin yapımına devam ediyoruz. Altıncı etabımızda ise kura ve ihale hazırlık süreçlerine başlıyoruz. Örnekköy’ün makus talihini değiştirmiş olacağız” ifadesini kullandı.