Ege Neden aşıdan kaçıyoruz?

Neden aşıdan kaçıyoruz?

13.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Kovid-19 aşısı tereddüdünün sosyal boyutunu araştıran Doç. Dr. Erol aşılama politikalarını yönlendirecek öneriler sunacaklarını belirtti

Neden aşıdan kaçıyoruz

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Pelin Önder Erol yürütücülüğündeki “COVID-19 Aşı Kararsızlığı ve Reddinin Sosyolojik Boyutları: İzmir Örneği” başlıklı proje TÜBİTAK- ARDEB 1002 programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Haberin Devamı

Halk sağlığı sorunu olan aşı kararsızlığı ve aşı reddinin sosyolojik boyutlarının İzmir’deki görünümünü bütüncül bir bakış açısıyla anlamak istediklerini belirten Doç. Dr. Erol, “Amacımız aşı kararsızlığı ve aşı reddi olgusunun bireysel, yapısal, sosyal ve koronavirüs aşısına özgü özelliklere ilişkin boyutlarla ilişkisine bakmak. İzmir özelinde yapılan bu araştırma, diğer iller ve tüm Türkiye için örnek teşkil etme potansiyeline sahip. Proje sonuçları çeşitli toplantı ve yayınlar yoluyla halkla, akademisyenlerle ve özellikle Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü gibi önemli kamu paydaşlarıyla paylaşılacak. Veriler ışığında aşılama politikalarını yönlendirecek öneriler de araştırma kapsamında sunulacak” dedi.

Haberin Devamı

403 kişiye anket

Araştırmada karma yöntem kullanarak nicel yöntem kapsamında İzmir’in farklı sosyo-ekonomik statüye sahip mahallelerinde henüz aşı olmamış 403 kişiye anket uygulandı. Araştırmanın derinliğini artırmak için ise yine henüz aşı olmamış 15 kişiyle derinlemesine nitel görüşmeler yapıldı.