Ege Ödülle döndüler

Ödülle döndüler

30.04.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Yatırım İhracat İnovasyon Teknoloji Ödülleri’nde Menemen Belediyesi, gençliğin ve geleceğin kenti ödülüne layık görüldü. Kuşadası Belediyesi’nin de yeni turizm anlayışı doğrultusunda kazandırdığı yatırımlar taçlandı.

Ödülle döndüler

Menemen ve Kuşadası belediyeleri, Ege Yatırım İhracat İnovasyon Teknoloji (EGE YİİT) Ödülleri’nde gururlandı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, ‘gençliğin ve geleceğin kenti’ ödülüne layık görüldü. Kuşadası Belediyesi de, pandemi sürecinde ortaya çıkan yeni turizm anlayışı doğrultusunda, kente kazandırdığı yatırımlar ve yaşama geçireceği projeler nedeniyle turizm sektörü yatırım ödülünün sahibi oldu. Pehlivan, Menemen’in yıldızını parlatmaya devam edeceklerini söyledi, “İzmir’de YKS ücretlerini ödeyen tek belediyeyiz. Türkiye’nin en geniş kapsamlı Macera Parkı’nı Menemen’de yapıyoruz. Evlatlarımız için Ege Bölgesi’nin en büyük Çocuk Köyü’nü projelendirdik, kısa sürede başlıyoruz.  

Haberin Devamı

8-12 yaş arası çocuklarımıza dershanelerle anlaşmamız aracılığı ile uzaktan eğitim vereceğiz. Yine bu yıl üniversite sınavında 4 yıllık fakülteyi kazananlara 5 bin liralık ‘başarı bursu’ vereceğiz. Ulukent’e 8 bin metrekare, Menemen merkezde de 5 bin metrekarelik Ege Bölgesi’nin en büyük kütüphanelerini yapıyoruz. Asarlıkta Gençlik Merkezimiz bitmek üzere. 20 halı sahamızı bitirdik, 10 halı saha daha ihalesini gerçekleştirdik. Ulukent’e içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, ayrıca 2 bin kişilik kapalı spor salonu ve buz pateni pisti yapıyoruz. Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezimizin (MEBGEM) Asarlık ve Merkez şubelerinin yanı sıra 3’üncü şubeyi Ulukent’te açıyoruz” diye konuştu. 

‘Dört yılı hiç boş geçirmedik’

Haberin Devamı

Kuşadası Belediyesi de, koronavirüsle birlikte değişen turizm ve eğitim anlayışına uygun olarak yaşama geçirdiği kamp ve karavan alanı olan Ada Camping ile dijital göçebeler için yapımına başladığı ‘Kampinova’ ve turistlere farklı bir tatil deneyimi sunmayı amaçlayan ‘Mars Colony’ isimli projelerle turizm sektörü yatırım ödülünün sahibi oldu. Başkan Ömer Günel, “Göreve geldiğim ilk günden itibaren kenti nasıl hızla ayağa kaldırabiliriz ve nasıl dünya turizminin gündeminde yeniden göz önüne çıkarabiliriz diye düşündüm. 4 yılı hiç boş geçirmedik. Kuşadası, kruvaziyer turizminde en yüksek yolcu sayısına 2011 yılında ulaşmıştı. Bugün, yaptığımız yatırımlar ve kurduğumuz diyaloglar sayesinde 2023 yılında yüzde 40 daha fazla yolcu bekliyoruz” dedi.