Ege Ot Festivali başlıyor

Ot Festivali başlıyor

04.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’in Çeşme ilçesinde, 10. Alaçatı Ot Festivali, bugün başlıyor.

Ot Festivali  başlıyor

7 Nisan’a kadar sürecek festivalin bu yılki teması ‘pazı olarak belirlendi. Çeşme’nin yanı sıra Selçuk ve Kuşadası’na kadar geniş bir bölgede sezon öncesi turizme hareket getirecek festivale yüzlerce tur otobüsüyle binlerce ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yöresel lezzetler

Yöresel yiyeceklerin satılacağı Ot Festivali’nde düzenlenecek yemek atölyelerinde de pazı otuyla çeşitli lezzetler yapılacak. Programın ilk gününde bugün saat 13.30’da Asma Yaprağı Bahçe’de gerçekleşecek, saat 15.00’te ziraat mühendisi Sinem Büyüksomalı Tetik, Alaçatı bitkileri hakkında bilgi verecek. Festivalin ikinci günü Prof. Dr. Eren Akçiçek’in, ‘Zeytinyağı ve Sağlığımız’ konulu söyleşisi ile başlayacak.

‘Şefler meydanı’

Şef Aydın Demir ve Şef Özlem Mekik tarafından gerçekleştirilecek ‘Şefler Meydanı’ yemek performansıyla ikinci gün etkinlikleri sona erecek.
Festivalden kalabalığın en üst noktaya çıkması beklenen 6 Nisan’da ise sakız fidan dikimi yapılacak. Şef Ali Dövenci ve Umut Karakuş ‘Şefler Meydanı’nda performans sergileyecek. Saatler 21.00’i gösterdiğinde Amfitiyatro’da Yeni Türkü rüzgarı esecek. Festivalin son günü olan 7 Nisan günü saat 13.00’te, ‘En Fazla Ot Çeşidi Toplama’ ve ‘En Güzel Ot Yemeği’ yarışmaları gerçekleşecek. Herkesi Alaçatı Ot Festivali’ne çağıran Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Çeşme’de hoşgörü, sevgi kazandı. Nefret söylemleri kaybetti. Benim en büyük projem sevgi ve hoşgörü olacak. Herkesin başkanı olacağım. Bu yıl 10’uncusu düzenlenecek festival, bir arada yaşama kültürünü, bu toprakların zenginliklerini, yerel değerleri öne çıkararak kalkınmanın mümkün olduğunun ve bu anlayışın tüm dünyadan karşılık bulacağının önemli bir göstergesi” dedi. Başkan Oran, Çeşme’ye baharın geldiğini sözlerine ekledi.