Ege Patates bereketi!

Patates bereketi!

28.12.2021 - 01:54 | Son Güncellenme:

Ödemiş ile İzmir Büyükşehir belediyesinin ilk kez düzenlediği Patates Festivali’nde coğrafi işaretli üründen yapılan yemekler yarıştı, konserler ve gösteriler renk kattı.

Patates bereketi

Ödemiş Belediyesi ile İzmir Büyükşehir’in ortak organizasyonuyla ilk kez yapılan Patates Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. TV reklamlarındaki ‘Yiyin gari’ repliğiyle yer edinen Birgili Ayşe Elmacı da festival heyecanına ortak oldu. Ödemiş Belediye Bandosu repertuarıyla festival öncesi müzik ziyafeti çekti. Ödemiş Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin tecrübeli şefleriyle Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı bölümünde eğitim gören geleceğin şeflerinin hazırladıkları birbirinden güzel patates lezzetleri konuklara ikram edildi. Selçuk’tan festivale katılan aşçılar, şekillendirdikleri meyvelerle festivale renk kattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası ile birlikte sahne alan Öznur Korkmaz, türkü şöleni sundu.

Haberin Devamı

‘Kumpirin başkenti’

Coğrafi işaretli Ödemiş patatesinden yapılan yemekler yarıştı. Sema Bilgi, Tülin Bozoğlu, Sevda Yıldız, Emre Seber, Tolga Tekin ve Nasuf Gündoğan’ın jürisi olduğu yarışmada birinciliği Mücella Soyaslan elde etti. Şeyma Çeşme ikinci, Pervin Zengin’in de üçüncü olduğu yarışmada, dereceye girenlere Otamış Halkın Marketi’nden çeşitli armağanlar verildi.

Ödemiş’in yılda üç patates hasadıyla kumpirin başkenti olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçenin ovası ve yaylalarıyla bereket saçtığını belirtti. Üretim yolu çalışmasında rekor kırdıklarını kaydeden Eriş, “En büyük hedefimiz üreticinin doğduğu yerde doyabilmesidir. Kilometrelerce üretici yolu çalışması yapmamızın da, belediye arazileriyle üreticimizi topraklandırmamızın da, dağları kayaları aşan yeni ticaret ve bağlantı yolları açmamızın, toptan pazarlar kurmamızın da en temel sebebi budur” dedi.