Ege Pembe Karavan fark yaratacak!

Pembe Karavan fark yaratacak!

11.03.2021 - 00:01 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi ile MEMEKANDER, kadınları meme ve rahim ağzı kanseri konusunda bilinçlendirmek, erken teşhis etmek amacıyla Pembe Karavan projesini hayata geçiriyor

Pembe Karavan fark yaratacak

Bornova Belediyesi ile Meme Kanseri ile Savaşım Derneği(MEMEKANDER), dezavantajlı bölgelerdeki kadınları meme kanseri ve rahim ağzı kanseri konusunda bilinçlendirmek amacıyla yeni bir projeye imza attı. Japonya Büyükelçiliği tarafından 2021 yılı kapsamında ilan edilen yerel projelere hibe programına başvurusu yapılacak ‘Dezavantajlı bölgelerde kadın kanserleri, erken tanısında Pembe Karavan’ başlıklı proje başarılı bulunursa, tarama ve testleri yapılacak kadınlar Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) yönlendirilecek.

Ayda ortalama 100-120 kadına ulaşılacak Pembe Karavan sayesinde yılda en az bin meme kanseri ve rahim ağzı kanseri taraması yapılması amaçlanıyor. Kentteki tüm STK’lar ile güçlü ilişkiler içinde olduklarını ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Kanserde erken tanının yanısıra tedavi imkanları açısından da çok önemli” dedi.