Ege Peri masalı sona erdi!

Peri masalı sona erdi!

03.05.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig’de bitime 1 hafta kala lige veda eden Akhisarspor, sezon başından bu yana yaşadığı sıkıntılara çözüm bulamadı. Altyapıdan yetişen oyuncularla lige başlayan ve 27 takviye yapmasına rağmen aradığı sonuca ulaşamayan Ege temsilcisinde Başkan Evren Özbey ve yönetimine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Peri masalı sona erdi

Ayberk Gökbak Milliyet - TFF 1. Lig’de bitime 1 hafta kala lige veda eden Akhisarspor, sezon başından bu yana yaşadığı maddi ve yönetimsel sıkıntılarla gündemden düşmedi.

Haberin Devamı

 Ege temsilcisi, sezona altyapıdan yetişen ve geçen sezondan takımda kalan oyuncular ile başladı. Ara transfer döneminde transfer yasağını kaldıran yeşil siyahlılar, 27 takviye yapsa da ligde tutunamadı.

12 yıl aranın ardından tekrar 2. Lig’e düşen Akigo, yönetimsel olarak da değişime gitti. Akhisar’da Evren Özbey’in kulübün başına geçmesi de kulübü kurtaramadı.

Yaptığı transferlerle gündeme gelen yeşil siyahlı ekipte uzun zaman top oynamayan ve futbolcu olmadığı haberleri dolaşan birçok transfer için Özbey’in futbolcuların ailelerinden para tahsil ettiği iddia edildi.

Özbey yönetimi, takımı UEFA’ya yeniden taşımak istediklerini söylerken, küme düşmesine engel olamadı.

7 sezon aralıksız Süper Lig’de mücadele ettikten sonra 2018-2019 sezonunda Süper Lig’den düşen Akhisarspor, Fenerbahçe’yi yenerek Türkiye Kupası’nı, Galatasaray’ı yenerek TFF Süper Kupa’yı kazanmıştı. Rüya gibi başarılara imza atan Manisa ekibi , 2018-2019 sezonunda Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil etmişti.

Haberin Devamı

‘Yazıklar olsun’

2016-2017 futbol sezonunda Akhisar forması giymiş Olcan Adın’dan tepki geldi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Adın, “Güzelim kulübü bu hale getirenlere de yazıklar olsun. İş işten geçti artık. Eserinizle gurur duyun” ifadelerini yer verdi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise, “Artık Akhisarsporumuz için yeni bir başlangıç ve yeni bir başkan zamanı” diyerek, “Biz bu maçı o gün hayır dendiği zaman kaybettik” şeklinde konuştu. Öte yandan Teknik Direktör Yücel İldiz ve Balıkesir’in başarılı oyuncusu Anıl Taşdemir de Akhisar’ın küme düşmesinden dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Yeşil siyahlı taraftarlar da Özbey’in verdiği sözleri tutamadığını, geldiği günden beri sansasyonel olaylara imza attığını ve artık kulübü ehli kişilere devertmesinin vaktiğinin geldiğini dile getirdiler.