Ege Polonyalı turist İzmir’e gelecek

Polonyalı turist İzmir’e gelecek

20.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Kongre Ziyaretçi Turizm Tanıtım AŞ (İCVB), Polonya’dan bir grup incentive ve kongre acenteleri ile gazetecilere İzmir’i ve çevresini tanıtmak için gezi düzenledi.

Polonyalı turist İzmir’e gelecek

THY ile ortak yürütülen çalışmada, İzmir’in toplantı ve kongre turizm olanakları ile Efes Meryemana, Kuşadası ve Çeşme’yi de içine alan tüm yoğun bir program uygulandı. Geziye, Carlson Wagonlit, Flyaway Travel, Supertour, Weco, Travel Group, Amin, Alcotours gibi Polonya’nın önde gelen seyahat acentalarının temsilcileri katıldı.
CVB Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh ve Yönetim Kurulu Üyesi turizmci Hande Arslanalp, Türkiye’ye her yıl 300 bin Polonyalının tatile geldiğini ancak İzmir’i fazla tanımadıkları belirterek, bugüne kadar ilk kez bu kentte Polonyalı acentelere bir tanıtım gezisi düzenlemenin birçok önemli katkısını göreceklerini vurguladı.
Arslanalp, çeşitli kurumların da katkılarıyla CVB ortaklarına ve İzmir’deki TÜRSAB üyesi tüm acentelere yeni iş ve pazar olanakları sağlamak adına düzenlenen work shop’ın da oldukça başarılı geçtiğini söyledi. Arslanalp Polonyalı acentaların, kongre turizmine yönelik projelerini ve tatil amaçlı gruplarını İzmir ve Çeşme’ye yönlendireceklerini söylediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Özsüt’ün pasta yarışmasında final heyecanı
İzmir merkezli Özsüt’ün, Benim Özsüt Pastam Yarışması’nın finalistleri belirlendi. Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların birbirinden lezzetli ve renkli pastaları yarıştı. 20’si, 19 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek finalde yarışma hakkı elde etti. Birinci seçilen katılımcının pastası 1 Temmuz-31 Aralık arasında Özsüt şubelerinde satışa sunulacak. Elde edilecek net karlılığın yüzde 5’i ödül olarak verilecek.

Kipa’yla bahçeler şimdi daha keyifli
Hipermarket devi Kipa, baharla birlikte bahçelerini güzelleştirmek isteyenlere fırsat sunuyor. El aletinden toprağa, tohumdan saksıya, sulama aksesuvarından şemsiyeye, plastik ve ahşap ithal mobilyalardan salıncağa tüm ürün grupları tek çatı altında ekonomik fiyatlarla tüketicileri bekliyor. Ücretsiz nakliye servisi verildiği de bildiriliyor.

Haberin Devamı

Aras Kargo, atağa kalktı
Aras Kargo İzmir Bölge Müdürlüğü’nün Kordon’daki yeni merkezi törenle hizmete girdi. Açılışa; Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras Sağıroğlu, Satış Genel Müdür Yardımcısı Atilla Özdikmenli, İzmir Bölge Müdürü Elmas Özdemir de katıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Sağıroğlu, İzmir’de 2009’da yüzde 35 büyüdüklerini söyledi, şöyle dedi. “2010 hedefimiz yüzde 20’ydi. Daha beşinci ayda yüzde 30’u bulduk. İzmir, toplam ciromuzun yüzde 10’nu oluşturuyor. Amacımız, İzmir’den daha fazla pay almak.” Aras Kargo İzmir Bölge Müdürlüğü, 12 ilçeye 36 birim ve 300 personelle hizmet veriyor.