Ege Ramazan dayanışması

Ramazan dayanışması

11.04.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazanda 400 bin kişilik iftar yemeği dağıtacak. Vatandaş Bizİzmir ve Halkın Bakkalı üzerinden yemek paketleriyle gıda kolileri satın alabilecek

Ramazan dayanışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 400 bin kişilik iftar yemeği dağıtacak. Vatandaş da, Bizİzmir dijital platformları ve Halkın Bakkalı web sitesi üzerinden iftar yemeği paketleri ve gıda kolilerinden satın alıp, kampanyaya destek olabilecek. İftar paketlerinde ezogelin çorbası, sebzeli köfte, pirinç pilavı, kalburabastı, iki adet roll ekmek ve 200 mililitre ayran yer alıyor. Gıda kolisinde ise 1 litre yağı, bir kilo pirinç, iki adet yarım kilo makarna, birer kilo çay, şeker, un, nohut ve bulgur, yarım kilo siyah zeytin, iki adet 65 gram hazır çorba, 750 gram tuz bulunuyor. Satın alınan iftar yemekleri 13 Nisan’dan itibaren her gün belirlenen noktalarda al götür paket servis şeklinde yurttaşlara sunulacak. Gıda kolileri de, evlere teslim edilecek.

Haberin Devamı

Soyer’den çağrı

İzmirlilere dayanışma çağrısında bulunan Başkan Tunç Soyer, “Bereketiyle gelen Ramazan ayında ne yazık ki bu yıl da dostlarımızı, komşularımızı, ailemizi ve sevdiklerimizi kurduğumuz güzel sofralarda ağırlayamayacağız. Ancak dilersek, pandemi sebebiyle işini kaybedenleri, bir çocuğun sevincini, maddi sıkıntılar nedeniyle huzurla uyuyamayanları, bir kap sıcak çorbaya ihtiyacı olanları sofralarımızda ağırlayabiliriz” dedi. Dayanışmayı büyütmenin önemine değinen Soyer, “Kıymetli toprakların bereketli mahsullerini birlikte paylaşmak bizim hep en büyük hayalimiz oldu. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ‘Biz Varız’ dedik ve Ramazan ayının bereketini birlikte paylaştık. Bir ihtiyaç sahibinin yüzünde bırakacağımız tebessümü hiçbir bedel ile satın alamayız. Gelin bu mübarek günlerde hayırlarımızı ihtiyaç sahiplerinden esirgemeyelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükşehir yanınızda

Pandemi sürecinden bu yana gıdadan süte, giysiden sıcak yemeğe, tabletten, kitap desteğine kadar ihtiyaç sahiplerinin yanında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz bebek bezi ve mama dağıtıyor. Büyükşehir, Ramazan ayı öncesi bin 808 aileyi daha sevindirdi. 11 ilçede 253 mahallede bebek bezi ve mama dağıtımı tamamlandı. Büyükşehir, salgından bu yana 23 bin 256 mama paketi, 6 bin 694 bez, 6 bin 621 bisküvi ile 6 bin 248 takviye gıda dağıttı.

Hem esnaf hem de vatandaş sevinecek

Efes Selçuk Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. 2020 faaliyet raporunun kabul edildiği mecliste Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, kentte dayanışma kültürünü pekiştirecek Ramazan Dayanışma Paketi ve Efesli Bebeler projesinin detaylarını paylaştı. Hem ihtiyaç sahiplerine hem de esnafa destek olacak İftar Kartı Desteği, Efes Selçuk’ta paket servis hizmeti veren restoran, pideci ve fırınların dahil olacağı projeyle iftar Kart üzerinden dayanışmayı mümkün kılacak. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak dayanışma paketleri ulaştırılacak. Bebeklere de bez ve mama desteğinde bulunulacak.