Ege Rekortmen üniversiteliler

Rekortmen üniversiteliler

04.11.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye yüzme branşında birçok uluslararası başarı kazandıran, son olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Emre Sakçı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Bölümü’nde eğitim görmeye başladı.

Rekortmen üniversiteliler

Bölümün kariyerine büyük katkı koyacağını belirten Sakçı, “Yurtdışı yarışlarında röportajlarda kendimi ifade edebilmek açısından çok önemli. Ülkemizde spor yayınlarıyla ilgili de bir sıkıntı olduğunu görüyorum. Çevirmen olarak katkı koymak istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alkışlar Büşra’ya

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Büşra Demirayak ise, Dünya Kickboks Şampiyonası’ndan ikincilikle döndü. 65 kilogram kadınlar full contact kategorisinde gümüş madalyanın sahibi olan Büşra, İtalya’daki organizasyonda Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Desteklerini esirgemeyen ailesi, antrenörü ve üniversitesine teşekkür eden başarılı sporcu, “Hem gururlu hem de çok mutluyum. Yanımdaki güzel insanlarla daha nice başarılara imza atacağım” dedi.

Çifte gurur

İki şampiyon da, Yaşar Üniversitesi’nden çıktı. Yazılım Mühendisliği öğrencisi Şehran Kartal, 14. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın Bodrum etabında 1, 6 ve 10 kilometre yarışlarını birincilikte tamamladı ve gençler kategorisinde 3 altın madalya kazandı. Piyano dalında uluslararası ödüllü Sanatta Yeterlilik Programı öğrencisi İdlin Arshinova da, Salsa Cumhuriyet Kupası Yetişkinler Salsa Solo Kadın kategorisinde birinci oldu.

Haberin Devamı

Bölümünü yüzde 100 akademik başarı bursuyla kazanıp hazırlık sınıfında okuyan Kartal, hedefinin milli takıma seçilip ülkemizi uluslararası alanda da başarıyla temsil etmek olduğunu ifade etti. Arshinova da, “Başarıyı bir gün kutlayıp, ertesi gün çalışmaya devam ediyorum. Bir yandan da sanatta yeterlilik eğitimime devam ediyorum” diye konuştu. l DHA