Ege Sabunda da iddialı

Sabunda da iddialı

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milas’ın AB coğrafi işaretli zeytinyağının üretimi sonrasında ortaya çıkan ve yöre halkınca çamur denilen kalıntıdan yapılan sabunlar, yok satıyor

Sabunda da iddialı

Türkiye’nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağının üretildiği Milas’ta, varillerin dibine çöken ve yörede “zeytinyağı çamuru” denilen tortu kullanılarak elde kalan zeytinyağları ile yapılan sabunlar yok satıyor. Milas S. S. 153 No’lu TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi tarafından yaptırılan zeytinyağı sabunları, TARİŞ’in Milas’taki satış mağazalarında satışa sunuluyor. İçine kostik dışında hiçbir katkı maddesi koyulmayan zeytinyağı sabunlarına Milaslıların yanı sıra, özellikle şehirden geçen Bodrum yolcuları ilgi gösteriyor.
MİTSO tanıtacak
Milas’ta zeytinyağı sabunu yapımının yüzyıllardır sürdüğünü anlatan TARİŞ Kooperatif Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, “Biz de Milas’ın en büyük zeytinyağı kooperatifi olarak her yeni hasat döneminde gelecek zeytinyağlarını koymak için tankları tamamen boşaltıyor ve temizliyoruz. Bu sırada çıkan zeytinyağı çamuru veya tankların dibinde kalmış zeytinyağlarını bu şekilde değerlendiriyoruz” dedi.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer de, Milas’ın sadece zeytini ve zeytinyağı ile değil aynı zamanda sabunculukta da iddialı olduğunu ifade etti. Özer, hedeflerinin Milas zeytinyağı ve zeytini ile birlikte zeytinyağı sabununun da tanıtımını yapmak olduğunu vurguladı.

Yazarlar