Ege Sağlıklı yaşamın kapılarını açıyor

Sağlıklı yaşamın kapılarını açıyor

15.12.2020 - 00:02 | Son Güncellenme:

ASLIght Clinic’in kurucusu uzman diyetisyen ve yaşam koçu Aslı Kınsız Lökcü, hem yüz yüze hem de online olarak beslenme danışmanlığı hizmeti verdiklerini ifade etti, pandemi döneminde kilo alınmaması için ipuçları verdi

Sağlıklı yaşamın kapılarını açıyor

ASLIght Sağlıklı Zayıflama Kliniği’nin kurucusu uzman diyetisyen ve yaşam koçu Aslı Kınsız Lökcü, sağlıklı bir yaşam için multidisipliner bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini söyledi. Kliniğinde hem yüz yüze hem de online olarak beslenme danışmanlığı hizmeti veren Kınsız Lökcü, kilo alınan pandemi dönemiyle ilgili önerilerde bulundu. Kınsız, “Gece atıştırmalıkların önüne geçebilmek için mümkün olduğunca erken uyumalı ve uyumadan 3 saat önce yemeyi kesmeye özen göstermeliyiz. Protein ağırlıklı beslenmek hem tokluk süremizi uzatır hem de karbonhidrat atıştırmalarının önüne geçer” dedi.

Haberin Devamı

Sağlıklı yaşamın kapılarını açıyor

Kendinizden bahseder misiniz?

Tek tercihim olan beslenme ve diyetetik bölümünden 2005 yılında mezun oldum. İş hayatıma İzmir’de başlayarak uzun yıllar özel bir klinikte endokrin uzmanı ile birlikte endokrin diyetisyenliği yaptım. 2017 yılında Roma’da ‘Obesity Surgery Treatmens with Very Low Calorie Ketogenic Diet’ eğitimine, 2017 yılında Milano’da ‘İtalyan Mutfağı Workshop’una, 2019’da da Başkent Üniversitesi ‘Diyet Koçluğu’ eğitimine katıldım. 2017’de Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi gibi pek çok alanda kongrede bulundum. Ayrıca 2014 yılında ‘SDM Kalibra Diyeti İzmir Diyetisyeni’ belgesi aldım. Her zaman sağlıklı yaşam için multidisipliner bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini düşünen bir diyetisyen olarak kendi merkezimi kurma hayalimi 2017 yılında hayata geçirdim. Beslenme, spor ve bölgesel zayıflama cihazları alanında hizmet veren sağlıklı yaşam merkezim 3 yıl faaliyet gösterdi. Daha sonra Türkiye’de yalnızca 13 klinikte bulunan FDA onaylı ONDA soğuk dalga terapisi cihazını alma isteğim beni farklı konseptte bir klinik açmaya yönlendirdi. Bu sayede 2020 yılında daha profesyonel bir ekip ile ASLIght Sağlıklı Zayıflama Kliniği’ni kurdum. Hala İzmir Alsancak’ta bulunan kliniğimde hizmet vermeye devam ediyorum.

Haberin Devamı

Hangi alanlarda danışmanlık veriyorsunuz?

ASLIght Clinic’te hem yüz yüze hem de online olarak beslenme danışmanlığı hizmeti sunuyorum. Kilo yönetimi (kilo verme/kilo alma), ketojenik diyet, sporcu beslenmesi, detoks diyetleri, alkali beslenme, besin intolerans testi, kurumsal beslenme danışmanlığı, diyabette beslenme danışmanlığı, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, çocukluk ve ergenlik döneminde beslenme, polikistik over sendromunda beslenme, SDM Kalibra diyeti alanlarında danışmanlık veriyorum. ‘L-tea Atelier’ firması ile birlikte danışanlarım için içeriğini özel olarak reçete ettiğim ‘ASLIght Detox Tea ve ASLIght Balance Tea’ üretmekteyiz.

Diyabet diyetisyenliği, obezite diyetisyenliği gibi özel alanlarda sertifikalarınız var. Bu alanlar nasıl bir özel bilgi gerektiriyor?

Haberin Devamı

Diyetisyen olarak sanılanın aksine bizim işimiz danışanları yalnızca zayıflatmak değil tıbbi beslenme tedavisi de uygulamaktır. Lisans yıllarımızda en önemli dersimiz hastalıklarda beslenme tedavisi dersidir. İş hayatımda ilk deneyimimin endokrin kliniğinde olması nedeniyle sıklıkla karşılaştığım vakalar diyabetik ve obez bireyler oldu. Bu nedenle çeşitli kongre ve seminerlere katılarak kendimi bu alanda geliştirdim (5. Ulusal Obezite Kongresi, 44. Ulusal Diyabet Kongresi). Çağımızın en önemli ve yaygın hastalıklarından biri kabul edilen obezite ve bunun yol açtığı diyabetin tedavisinde beslenme kritik bir rol oynamaktadır. Yanlış uygulanan diyet tedavisi hastaların durumlarının daha da kötüleşmesine neden olabilirken; doğru bir diyet, ilaç tedavisinin kesilip hastalıktan kurtulmalarını sağlayabilir.

Sağlıklı yaşamın kapılarını açıyor

5 kişilik uzman ekip

Pandemi sebebiyle evde kalırken birçoğumuzun spor aktiviteleri hatta günlük hareketleri bile azaldı. Bu da kilo olarak geri döndü. Bu süreçte neler önerirsiniz?

Haberin Devamı

Karantina döneminde duygusal durumumuzun bozulması yoğun stres ve kaygı altında olmamız birçoğumuzda yeme bozukluklarını tetikledi. Tek özgürlük alanımızın marketler olması ve mutfakta geçirilen zamanın artması, bizi daha çok besin tüketimine itti. Aynı zamanda azalan günlük aktivitelerimiz nedeniyle ağırlık ve yağ artışı kaçınılmaz oldu. Tabi karbonhidrat tüketiminin mutluluk hormonunu artırması da evlerimizde bol bol kek, börek, ekmek pişmesine sebep oldu. Bunların önüne geçebilmek için evde de olsak kendimize bir plan yaparak yeme düzenimizi sağlayabiliriz. Uyku saatlerimiz çok değişti. Her sabah işe ya da okula gidiyor gibi erken kalkıp kahvaltımızı yapmalı gece atıştırmalıkların önüne geçebilmek için mümkün olduğunca erken uyumalı ve uyumadan 3 saat önce yemeyi kesmeye özen göstermeliyiz. Protein ağırlıklı beslenmek hem tokluk süremizi uzatır hem de karbonhidrat atıştırmalarının önüne geçer. Aktivite durumunu artırmak için online egzersiz programlarından destek alabilir ya da evde spor aletlerimiz varsa bunları programlı bir şekilde kullanabiliriz. Yaptığımız egzersiz ruhsal durumumuzu da iyileştirerek duygusal yeme ataklarını engeller.

Haberin Devamı

ASLIght Clinic’te sizinle çalışan ekibin alanları nelerdir?

ASLIght Clinic’de 5 kişilik bir ekibiz. Lisans döneminden beri stajyerim olan ve 2 senedir benimle çalışan diyetisyenim Tuba Aytekin, ONDA soğuk dalga terapisini ve bölgesel zayıflama cihazlarını uygulayan estetisyenim Efruz Mamıshova, her şeyimle bizzat ilgilenen atom karınca asistanım Feride Vatansever ve kliniğimin neşe kaynağı minik köpeğim Muffin. Ayrıca tabii ki her ay mutlaka farklı stajyerleri de kliniğime kabul ederek deneyim kazanmalarına yardımcı olmaya çalışıyorum.

Ofis ortamı gibi

Online danışmanlık yüz yüze danışmanlık kadar verim sağlıyor mu?

Online beslenme danışmanlığı hizmetimiz, dünyanın neresinde olursanız olun bizimle sağlıklı beslenme yolculuğuna başlamanızı sağlamayı amaçlar. Bu sayede tıpkı ofis ortamında birebir görüşüyormuş gibi çeşitli iletişim araçları yoluyla danışanlarımızla görüşmeler yapıyoruz. Başlangıçta ön görüşmeyle bireysel ve bilimsel beslenme planını oluşturmaya yönelik kişinin beslenme durumuna etki eden alışkanlıklarını, yaşam tarzını, kan parametreleri gibi birçok faktörü değerlendiriyoruz. Kişilerin ağırlık takibini, bel kalça çevresi ölçümlerini nasıl yapacağının bilgilendirmesini yapıyoruz. Bu ölçümler her hafta ağırlık kaybının yağ dokusundan olup olmadığını anlamamıza yardımcı oluyor. Program dahilinde düzenli haftalık kontroller ile güncel ölçümlerinin sonucunda beslenme programlarını yeniliyoruz. Programı uygulama sürecinde destek ve motivasyonu sağlamak amacıyla devamlı iletişim halinde kalmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede klinik ortamında yüz yüze görüşmenin getirdiği ayrıcalıkların online görüşmelerde de devam etmesini sağlıyoruz.