Ege ‘Sanatın her yönüyle ilgilenmek gerekiyor’

‘Sanatın her yönüyle ilgilenmek gerekiyor’

27.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Sanatın her yönüyle ilgilenmek gerekiyor’

Yeşilçam’ın yeni yüzü Büyüksaraç, mesleğinin dışında seramik kursuna gidiyor resim yapıyor, Arapça eğitimi alıyor, “Sanatçı dediğin çok yönlü olmalı” diyor.

Haberin Devamı

Canlandırdığı Özgecan rolüyle milyonlarca hayrana sahip olan Maral Büyüksaraç, önümüzdeki günlerde yeni bir projeye başlıyor. Oyunculuğu Natalie Portman’ın çocukluğuna Leon filmindeki Mathilda’ya benzetilen genç yıldız, farklı kültürlerde büyüdüğünü, yabancı dile çok merakı olduğunu belirtti. İsviçre’de doğduğunu, üç yaşında Türkiye’ye geldiklerini söyleyen Büyüksaraç, annesinin Alman, babasının Türk olduğunu, Ata Koleji’nde öğreniminin sürdürdüğünü bu yüzden de çocukluğunun büyük bölümünün yurtdışında geçtiğini ifade etti. Genç yıldız, “Sanatçı çok yönlü olmalı. Bir dalda kalmamalı. Kendini geliştirmeli, yetiştirmeli. Mesela ben seramik sanatını çok önemsiyorum. Ayrıca resime karşı büyük ilgim var. Bunun dışında dizilerimiz Araplar tarafından çok beğenildiği için Arapça öğrenmeye başladım. Ama önceliğim tabii ki sinema ve oyunculuk. Kendimi daha da yetiştirip, sadece ülkemde değil, tüm dünyada tanınmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gençlik filmi olacak

Babasına karşı büyük bir sevgi beslediğini söyleyen Büyüsaraç, “Ondan çok şey öğrendim. Özellikle cesareti. Her koşulda fikrimi söylemekten ve savunmaktan korkmamayı öğrendim. İnandığın, güvendiğin, tutkuyla bağlı olduğun bir şeyin arkasında dimdik durduğun zaman başına gelebilecek tüm engeller ve zorluklar anlamsızlaşıyor” dedi. Okulla birlikte oyunculuğu yürütmenin zorlayıcı yönleri olmasına rağmen çok benimsediğini kaydeden Büyüksaraç, “Çoğu zaman uykusuz derse gittiğim oldu. Ama şanslıydım. Beni tanıyan yapımcılar, okuluma ne kadar önem verdiğimi görünce, buna hep özen gösterdi” şeklinde konuştu. Yeni filmiyle ilgili bilgi veren Büyüksaraç, “Gençlik ve aile türünde bir sinema filmi. Ayrıca bir çocuk programı için de görüşmelerim sürüyor. Bunun dışında Puhu TV için bir dizeye dahil olacağım” diye konuştu.