Ege ‘Seferihisar dünyaya örnek’

‘Seferihisar dünyaya örnek’

22.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mandalina Şenliği’nin 70 yıldır ilçenin geçim kaynağı olduğunu belirten Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin, “Bu, gerçek bir başarı, dünyaya örneğiz” dedi. Büyükşehir Başkanı Soyer de mandalinayı turuncu mucize olarak niteledi

‘Seferihisar dünyaya örnek’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, ilçedeki belediye başkanlığı döneminde, 2009 yılında yeniden başlattığı Seferihisar Mandalina Şenliği, 22. kez düzenlendi. 1953 yılında 600 adet ‘satsuma’yla başlayan mandalina tarımı, şimdi Seferihisar’ın en kıymetli gelir kaynaklarından biri haline geldi. Şenliğin önemine ve ekonomik değerine vurgu yapan Soyer, “Küçücük mandalina sadece yiyenlere sağlık, gıda olmuyor. Aynı zamanda üretenlere ekmek, barınma, gıda, sağlık hizmetleri için gelir yaratıyor. Biz bu yüzden mandalinaya turuncu mucize dedik” dedi.

Haberin Devamı

‘Değer veriyoruz’

Atatürk Halk Eğitim Merkezi önünden başlayan korteje Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve eşi Fatma Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile eşi Selma Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu ile Ertuğrul Tugay, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Büyükşehir bürokratları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.
Mandalina bahçelerini hep hayranlıkla izlediğini kaydeden Soyer, ürünün pazardaki payının artırılması gerektiğini dile getirdi, “Kimsenin yatağa aç girmeyeceği bir coğrafya için çalışıyoruz. Biz şu ürünle çok daha yüksek seviyede yaşam kalitesiyle yaşayabiliriz. Bu bereketli topraklarda, olağanüstü iklim koşullarında, güzelim coğrafyada hiç kimse yatağa aç girmeyebilir” diye konuştu.
Tarımsal üretimde dünyaya örnek gösterilen bir ilçe olduklarını, tohum merkezinden üretici kooperatiflerine kadar her noktada çok ileride olduklarını söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, şunları söyledi: “Tunç Başkanımız, ‘Başka bir tarım mümkün’ vizyonu ile Seferihisar tarımını marka haline getirdi. Kendisi de burada iken tüm Seferihisar halkı adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Seferihisar halkının, esnafının ve çiftçilerin de fikirlerini ve desteğini alarak çalışmaya devam edeceğiz.”
Mandalina Şenliği’nin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne denk gelmesi nedeniyle, sahne çocuklara bırakıldı. Dans ve jimnastik gösterileri yapan çocukların yanı sıra, şenlikte yarışanlara ödüllerini de Seferihisar Çocuk Belediyesi’nden çocuklar verdi.

Haberin Devamı

Kral ve kraliçe seçildi

Şenlik kapsamında her yıl olduğu gibi kral ve kraliçe seçildi. Nefise Topsakal kraliçe, Cenk Antep de kral seçildi. Ayrıca mandalina temalı hediyelik eşya yarışması ve mandalinalı yiyecek yarışması yapıldı. Bölgenin en iyi mandalinaları da şenliğe özgü yarışmada ‘En iyi, en lezzetli mandalina’ seçilebilmek için yarıştı. Mehmet Erdem de Seferihisarlılara bir konser verdi. 

Haberin Devamı

Dördüncü Kitap Kafe

Büyükşehir’in dördüncü Kitap Kafe’si ve Nutuk Okuyan Kadın Heykeli, Seferihisar’da açıldı. Başkan Tunç Soyer, “Dünya edebiyatının kaynağı burası. Biz kitap için ne yapsak az. Daha çok kütüphane, daha çok Kitap Kafe açmaya devam edeceğiz” dedi.