Ege Sektörlere moral verdi

Sektörlere moral verdi

02.12.2020 - 00:02 | Son Güncellenme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz- eylül dönemi Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verileri doğrultusunda Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 6.7 büyüdü.

Sektörlere moral verdi

 Yılın üçüncü çeyreğinde G20 ülkeleri arasında en başarılı büyüme performansını sergileyen ülkenin Türkiye olduğunu belirten MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygıl”Yüzde 4.9 oranında büyüyen Çin ekonomisi dışarıda bırakıldığında bütün G20 ülkelerinin negatif seyri dikkat çekiyor. Bu bağlamda değerlendirildiğinde yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 6.7 oranında büyümüş olması, yalnızca gelişmekte olan ülkeler arasında değil, gelişmiş ülkelerin ekonomi performansından bile pozitif olarak ayrıştığımıza işaret ediyor. Bu dönemde sanayi sektörünün yanında hizmetler, tarım ve inşaat sektörünün büyümelerini sürdürmesi, 6,7 puanlık büyümenin tabana yayıldığına işaret etmesi bakımından memnuniyet verici” dedi.

‘Hedefe yaklaşıyoruz’


Yılın ilk üç çeyreğinde ortalama yüzde 0.4 büyüyen Türkiye ekonomisinin, YEP kapsamında hedeflenen 0.3 puanlık yıl sonu büyüme hedefine bir adım daha yaklaştığını ifade eden Saygılı, “Pandemi süreciyle birlikte uluslararası kuruluşların ciddi bir daralma öngörüsünde bulunduğu Türkiye ekonomisinin yeniden pozitif büyüme patikasına girmesi, bilhassa 2021 ve sonrası dönem için reel sektör adına ciddi bir motivasyon anlamına gelmektedir. MÜSİAD İzmir olarak önümüzdeki bu süreçte; birbiriyle uyumlu para ve maliye politikalarıyla ekonominin yeniden güçlü büyüme dönemine gireceğini, üretim-ticaret-yatırım üçgeninde göstermiş olduğumuz çabanın üzerine çıkarak ekonomik büyümenin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesini sağlayacak uluslararası rekabet gücüne ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.