Ege Selçuk Yaşar Ödülü, yenilik ve girişimciliği taçlandırıyor

Selçuk Yaşar Ödülü, yenilik ve girişimciliği taçlandırıyor

21.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yenilik ve toplumsal faydayı hedefleyen başarıları tüm Türkiye’ye duyurmak amacıyla hayata geçirilen Selçuk Yaşar Ödülü, üçüncü kez sahibini buldu.

Selçuk Yaşar Ödülü, yenilik ve girişimciliği taçlandırıyor

Bu yılın ödülü, başarı hikayesi bir köy okulundan Silikon Vadisi’ne uzanan, girişimlerini sürdürülebilir şekilde yöneten ve Türkiye’nin tanınırlığına katkı sağlayan online eğitim şirketi Udemy ve geleneksel sağlık hizmetlerini dijitalleştiren Carbon Health girişimleriyle Eren Bali oldu.
Odağımız teknoloj
Gecenin açılış konuşmasını yapan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Selçuk Yaşar Ödülü’nün bu yılki temasının “dijital dönüşüm” olduğunu belirtti. Değişimin çok hızlı yaşandığı bir yüzyılda olduğumuzun altını çizen Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da, “Teknoloji yaşamımızın her anında yer alıyor, alışkanlıklarımız değişiyor; eğitim ve öğretim de bu değişimden etkileniyor. Yeni teknolojilere uyum sağlamanın önemine inanıyor, dijitalleşen dünyanın hızını ve kolaylığını, hayatımızın her alanına taşımaya gayret gösteriyoruz” dedi. Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar ise, “Heyecanımız ve en büyük gücümüz, inovasyon ve teknoloji. Odağımızda insan var. Dijital dönüşüme çok önem veriyoruz. Eren Bali’nin tüm gençlerimize, girişimcilere örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.
Gençlere yardımcı olacağım
Bali ise konuşmasında, “Dijital dönüşümle beraber dünya tamamen eşit hale gelmese de daha hırslı ve azimli şekilde çalışan ülkelerin öne geçebileceği bir an söz konusu oldu. Türkiye’nin bunu çok iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Türkiye’deki gençlere yardımcı olmak, onların ufkunu açmak için elimden geleni yapmak istiyorum” dedi.