Ege Sıra depolamada

Sıra depolamada 

07.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yenilenebilir enerji üretiminde Türkiye’nin öne çıktığını belirten ESİAD Başkanı Zorlu, “Anlık üretim tahmini ve kullanıma her an hazır olması için depolama yatırımları yapmalıyız” dedi.

Sıra depolamada

Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği (ESİAD), Sanayi Kalkınma ve Yatırım Ortamı Yuvarlak Masası’nın katkılarıyla “Yenilenebilir Enerji’de Depolama Sorunları” konulu toplantı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Dünyada giderek artan bir enerji sorunu olduğunu ve yenilenebilir enerjide depolamanın son derece önemli hale geldiğini vurgulayan ESİAD Başkanı Sibel Zorlu, “Enerji talebi en hızlı artan ülkeler arasındayız. Sürdürülebilir, güvenli ve hesaplı enerjiye ulaşılmasında yenilenebilir enerji anahtar unsur. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminde en büyük sorun anlık üretim tahmininin zor olması ve tüm kaynakların istendiği an hazır olmaması. Bu noktada depolama konusunun önemi ortaya çıkıyor. Mevzuatımızda elektrik piyasalarına yönelik çıkarılan yeni yönetmelikler ve kararlar bu anlamda çeşitli imkanlar sağlıyor” dedi.

Dünyada 10’uncuyuz

ESİAD olarak sanayinin geleceği ve uluslararası rekabet gücü açısından yenilenebilir enerji konusuna özel önem verdiklerini dile getiren Zorlu, “2022 yıl sonu itibariyle Türkiye’nin elektrikte toplam kurulu gücünün yüzde 54,3’ünü yenilebilir enerji kaynakları oluşturuyor. Bunun yüzde 20.1’lik kısmı güneş ve rüzgar enerjisi oluşturuyor. Ülkemizin ve özellikle bölgemizin coğrafi ve ekolojik özelliklerini düşünürsek önemli avantajlarımız var. 2027 yılı itibariyle Avrupa’da dördüncü, dünyada ise en yüksek yenilenebilir enerji kapasitesine sahip onuncu ülke olacağımız öngörülüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Oran sanayi esnafını dinledi

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran Çeşme Sanayi Sitesi esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Her gün bir mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunan Başkan Oran, Sanayi esnafının, şikayet, istek ve önerilerini dinledi.

Çok yakında Alaçatı Küçük ve Büyük Sanayi sitesi esnafıyla da bir araya geleceğini söyleyen Oran, “Alınteriyle Çeşmemiz’e değer katan tüm emekçilerimizle el ele, omuz omuza tüm sıkıntıları ortadan kaldırabilmek için mücadele edeceğiz” dedi.