Ege Su kardeşim!

Su kardeşim!

17.12.2023 - 00:35 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Su Verimliliği Seferberliği kapsamında Balıkesir Büyükşehir ve Ağrı belediyeleri protokol imzaladı. Çalışmalarla, su kayıplarının önlenmesi ve tecrübelerin aktarılması hedefleniyor

Su kardeşim

Suyun en iyi şekilde yönetilmesi ve verimliliğinin sağlanması adına Balıkesir Büyükşehir ve Ağrı Belediyesi arasında ‘su kardeşliği’ protokolü imzalandı. Protokol sayesinde iki belediyede tecrübe paylaşımları yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Su Verimliliği Seferberliği kapsamında; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ağrı Belediyesi arasında su kardeşliği protokolü imzalandı. Protokol, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği” ve “Teknik Usuller Tebliği”nde belirtilen hedef değerlere ulaşan, su kayıpları azaltılması konusunda önemli çalışmalar yürüten, teknik bilgisi yüksek belediyeler ile su kayıp oranları yüzde 40’ın üzerinde olan ve su kaynakları açısından hassasiyeti olan belediyeler arasında imzalanıyor.

Haberin Devamı

Kentlerde bütüncül su yönetimi anlayışının değerlendirildiği programda konuşan Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, suyun en iyi şekilde yönetilmesi ve verimliliğinin sağlanması gereken bir konu olduğunu vurguladı; su kardeşliğinin suda verimliliği artırma, kentlerin tecrübelerini paylaşmalarını ve daha bilinçli olmalarını sağlayacak bir zemin oluşturduğunu söyledi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da, iklim krizinin, su yönetiminin daha titizlikle yürütülmesini zorunlu kıldığını belirtti, “Son 21 yılda su alanında, 1 trilyon 265 milyar liralık yatırımla 10 bin 86 tesisi hizmete aldık” dedi. Su kayıplarının azaltılması için belediyelerle çalışmalar planladıklarını aktaran Yumaklı, su kayıplarının 2033’e kadar yüzde 25’e, 2050’ye kadar yüzde 10’a kadar düşürülmesini hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Balıkesir’in araç filosu güçleniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı her daim genç ve güçlü tutuğu araç filosuyla daha güvenli, konforlu ve kaliteli hale getiriyor. 58 yeni aracı daha bünyesine katacak olan Büyükşehir, 19 Aralık’ta hizmete alacağı otobüsleri, şehrin farklı noktalarında sergilemeye başladı. 2019 yılından bu yana 209 yeni aracı bünyesine katan Büyükşehir, yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptı. Önceden gerçekleştirdiği sipariş ve ödemelerle günümüz değeri 1.5 milyar lira olan araçlar, 3’te 1’i fiyatına alınarak kamu yararı sağlandı.