Ege ‘Süt tüketimini daha da artırmalıyız’

‘Süt tüketimini daha da artırmalıyız’

23.05.2018 - 00:49 | Son Güncellenme:

Dünya’da ve Türkiye’de çeşitli etkinlikler ile kutlanılan 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde, Pınar Enstitüsü yürütücülüğünde ‘Sağlık İçin Süt Paneli’ düzenlendi.

‘Süt tüketimini daha da artırmalıyız’

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen, Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelde, sütün beslenmeye ve insan vücuduna olan katkıları ile süt hakkında doğru bildiğimiz yanlışlar konuşuldu. 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nün topluma sütün önemini anlatmak için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Yiğitbaşı, “Türkiye’de toplam süt üretimi 2017 yılı için 20.700.000 ton. Ülkemizde süt üretimi son 5 yılda yüzde 14, son 10 yılda yüzde 70 arttı. Ülkemizde süt içme alışkanlığının artırılması ve özellikle çocuklarda süt tüketiminin özendirilmesi gerekiyor” dedi. Panele katılan İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş da dünyanın en güzel besin maddelerinden birinin süt olduğu belirtti.

Haberin Devamı

Hassasiyet gerekiyor

Erdurmuş, “Sağlıklı sütün üretilmesinin temeli, sağlıklı havyan yetiştirme koşullarından geçiyor. Sütün sağlıklı bir şekilde sanayiye ve işleme tesislerine iletilmesi, içilir bir hale getirilerek paketlenmesi ve tüketicilere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması hassasiyet gerektiyor, Bu konuda başarılı işlere imza atacağız” diye konuştu.