Ege Tam bir savaşçı

Tam bir savaşçı

13.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İZMİR’DE 860 gram olarak dünyaya gelen Rümeysa-Bahadır Ünlütaş çiftinin bebekleri Ali Doğan, 117 günlük yaşam mücadelesini kazandı.

Tam bir savaşçı

Henüz 29 haftalıkken dünyaya gelen Ali Doğan’ın akciğerleri gelişemedi. İzmir Özel Can Hastanesi’nde 117 gün kuvözde tedavi gören ve bu sürede kasık fıtığı operasyonu da olan Ali Doğan’ın, müdahaleler sonucu akciğerleri gelişti, kilo almaya başladı. 2 kiloya ulaştığında taburcu edildi. Ali Doğan, 4 kilo 600 grama ulaştı. Hastanenin yenidoğan yoğun bakım birimi sorumlusu Uzman Doktor Devran Demir, bebeklerin normal olarak 2 bin 500 kilogram ağırlığında dünyaya geldiğini belirtti, “Yoğun bakımdaki tedavimiz sırasında bebeğimizin bir kere kalbi durdu.

Haberin Devamı

Hemen kalp masajı uygulayarak onu yaşama döndürdük. O bu kadar yaşadığı sağlık sorununa rağmen hayatta kalmayı başardı” dedi. Anne Rümeysa Ünlütaş da, “Bebeğim her kilo aldığında ayrıca seviniyorum. Her şeye tepki veriyor. Benimle konuşmak istiyor ve gülüyor. Onu kucağıma almak benim için tarif edilemez bir mutluluk” diye konuştu. Baba Ünlütaş ise, bebeklerinin sağlığına kavuşmasını dört gözle beklediklerini söyledi. l TEZCAN EKİZLER AA