Ege Tarihte yolculuğa çıkarıyor

Tarihte yolculuğa çıkarıyor

22.10.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Cumhuriyetimizin 100. Yılında İzmir’in Eğitim Tarihine Yolculuk” sergisi, İzmir Kız Lisesi ve Halit Bey İlkokulu öğrencileri tarafından ziyaret edildi.

Tarihte yolculuğa çıkarıyor

İzmir eğitim hafızasının tazelenmesi ve ziyaretçilerin nostaljik bir yolculuğa çıkarılması amacıyla düzenlenen sergide, öğrenciler İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ile bir araya geldi. Yahşi, “Bir kültür şehri olan İzmir’de öğrencilerimizin Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırlanan etkinliklere yoğun katılımı bizleri gururlandırıyor. Evlatlarımızın mazimizi ögrenmeye duyduğu merak ve ilgi bizlerin geleceğe dair umutlarını pekiştiriyor” dedi. İl Millî Eğitim Müdürlüğü binasında 2018 yılında oluşturulan sergi alanı Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında yeniden ele alındı. Koleksiyon zenginleştirildi. Yeni materyal türleri eklendi. Koleksiyonun efemera malzemeleri arasında eski ve yeni alfabe ile yazılmış diplomalar, haritalar, kayıt ve kütük defterleri ile ders kitapları bulunuyor.

Haberin Devamı

Atatürk tarafından yazılan Nutuk’un 1927 yılında basılan ilk nüshalarından biri de sergi içerisinde özel bir yere sahip. Öte yandan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İzmir Kız Lisesi’nde ErasmusDays programı düzenlendi. Programda, öğretmen ve öğrencilere Erasmus fırsatları konusunda bilgilendirme yapıldı.