Ege Tedarik zincirini pandemiden korudu

Tedarik zincirini pandemiden korudu

03.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pandemiyle birlikte tedarik zincirinin önemi arttı.

Tedarik zincirini pandemiden korudu

Ege Serbest Bölgesi’nde anne-bebek ürünleri konusunda dünyaya üretim yapan Lansinoh firmasının, 2021’de Türkiye’nin en etkili tedarik zinciri profesyonelleri arasına girerek ödül sahibi olan Tedarik Zinciri Müdürü Dilşad Gülay Karadağ, sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.
Pandemi ile birlikte daha sağlam ve çevik bir tedarik zinciri yapısına sahip olabilmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Karadağ, şöyle konuştu:
‘Çevik davrandık’
“Kovid-19 sebebiyle özellikle Uzak Doğu menşeili tedarikçilerde hammadde kısıtı ve lojistik maliyetlerinde ivmeli artış konularında ciddi problemler yaşandı. Bu duruma bağlı olan çeviklik kavramı da; hammadde üretimi, malzeme tedariği, tedarikçi risk analizleri, dalgalanan fiyatlara karşı duruş, lojistik süreçlerinde güçlenme, stok tutma alanı genişletme, finansal varlıkları doğru kullanmak ve tedarikçi yönetimi. Tüm bu riskleri yönetirken hem personeli hem de şirketi bir adım ileri götürmek için çeşitli dijital düzenlemeler, yapay zeka sistemleri ve otomasyonları da devreye alarak kişiye bağlılık riskini de minimize etmeye özen gösterdik. Pandemi ile değişen satışlar ve satış tahminleri de yine tedarik zincirinin güçlenmesi ve şeffaflık politikasıyla inisiyatif alabilmesini gerektirdi.”