Ege ‘Toplumsal cinayet’

‘Toplumsal cinayet’

28.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, imar barışının göz göre göre toplu katliama davetiye çıkaran, hukuk dışı bir düzenleme olduğuna dikkat çekti, “İmar barışı garabettir. Hukuka ve fenni usullere uygun olmayan binaların para verilerek yasallaştırılması anlamına gelen imar barışı düzenlemesinin bir an önce ülke gündeminden çıkarılması gerekiyor” dedi.

‘Toplumsal cinayet’

Günel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından imar barışı uygulamasının ne kadar yanlış olduğunun çok acı bir biçimde anlaşıldığının altını bir kez daha çizerek bu uygulamanın bir an önce gündemden çıkarılması gerektiğini söyledi. Seçimden önce imar barışı çıkacağı yönündeki beklentinin kaçak inşaat sayısını artırdığını vurgulayan Başkan Ömer Günel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Kaçak yapılar artıyor’

İmar Barışı düzenlemesinde yapı kayıt denen bir belgenin ortaya atıldığını belirten Başkan Ömer Günel, şöyle devam etti: “Siz hukuka ve imar mevzuatına aykırı yapmış olduğunuz binayı beyan edip parasını ödediğiniz zaman beyanı esas alan devlet size bir yapı kayıt belgesi veriyor. Bu sayede binanız yıkılıncaya kadar yasallaşıyor. İnsanlar, ‘Seçimden önce yeniden imar barışı çıkacak’ demeye başladı ve bu da kaçak inşaat sayısının hızla artmasına neden oldu. İmar Barışı çıkmayacaksa açıklamasını yapın ve gündemi kapatın.”