Ege Toprağın bereketi artacak

Toprağın bereketi artacak

05.04.2022 - 02:37 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi, bamya ve kavun üretiminde kullanılmak üzere çiftçilere gübre dağıtımına başladı. Geçen yıla oranla bu yılki gübre fiyatlarının yüzde 300 zamlı olduğunu belirten çiftçiler, verdiği destekten dolayı Başkan Erhan Kılıç’a teşekkür etti.

Toprağın bereketi artacak

Kırklar Mahallesi Muhtarı Sinan Öğüt, “Yeni dünyada, ‘dünyayı doyuran ülke gelecekte dünyanın lideri olmaya adaydır’ vizyonuyla hareket edilmekte. Bu sayede kırsal mahallelerimiz popüleritesini artırmaktadır” dedi. Doğancılar Mahallesi Muhtarı Nebahat Coşkun, “Gübre pahalı, herkes bamya dikmekten vazgeçmeye başladı. Ben de belediyeye başvurdum, çok teşekkür ederiz bize yardımcı oldular” diye konuştu. Çiftçi Osman Sadık Sezgin, “Hasatlar çok düştü. Buca Belediyesi’nin gönderdiği destekle bir nebze olsun bir şey yapmaya çalışacağız” dedi. Habibe Çınar ise yeniden bamya üreteceklerini söyledi.

Haberin Devamı

1800 FİDAN

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bu kez de yangın mağduru çiftçilerin yanındaydı. Ekipler Fesleğen, Akçakaya ve Gürceğiz mahallelerinde zeytinlikleri hasar gören üreticilere, Turgutreis Lions Kulübü işbirliğiyle 1800 adet memecik türü fidan dağıttı. Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Mutlu, “Önümüzdeki süreçte de destklerimiz sürecek” dedi.