Ege Torbalı’da tartışma büyüyor

Torbalı’da tartışma büyüyor

06.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Torbalı’da tartışma büyüyor

İlçenin yeni Belediye Başkanı İsmail Uygur’un konuşmasında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğini öne süren AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ateş püskürdü. Uygur; Cumhurbaşkanı’nı değil, eski başkan Adnan Yaşar Görmez ile Kaya’yı kastettiğini söyledi.

Haberin Devamı

İZMİR’İN Torbalı ilçesinde belediye başkanı seçilen, ancak mazbatasını almadan yaptığı konuşma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı’na hakaretten hakkında suç duyurusunda bulunulan CHP’li İsmail Uygur’a, AK Parti’den tepki var.

Uygur’un belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak, “Bundan sonra televizyona bile çıkamayacaksın. Ayağını denk al, adam ol” şeklinde bir ifade kullandığı öne sürülmüştü.

‘Çark etti’

İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Uygur’u hedef aldı; “Sana Torbalı’da Kandil türküsü söyletirsem namerdim” dedi.

Uygur’un Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğini, tehditler savurduğunu öne süren Kaya, “Şimdi görüyorum ki çark etmiş, bu sözleri bana ve Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez’e söylediğini iddia etmiştir. Herkes senin ne söylediğini ve maksadını gayet iyi biliyor. Seçimlerde kimlerle işbirliği yaptığın yazılı ve ispatlı bir şekilde mevcuttur. Bedel ödemeye çok erken başlamışsın. Torbalı benim evim. Ben de bu ilçede sana Kandil’in türküsünü söyletirsem namerdim. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yaptığın bu densizlik, bu hadsizlik asla kabul edilemez. Cumhurbaşkanımıza hakaret eden bu zat, bunun bedelini hukuk çerçevesinde ödeyecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, İsmail Uygur’a sert çıktı; “Sen git, ilçene nasıl hizmet edeceğinin derdine düş. Sana bunları hangi hainlerin söylettiğini çok iyi biliyoruz. Sen ve seni besleyenlerin hepsi de gelse, Cumhurbaşkanımızı size yedirmeyiz” dedi.

‘İsim vermedim’

İsmail Uygur ise konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı, “Ben konuşmamda bir isim vermedim. Orada bir tane bile cümlede, Sayın Cumhurbaşkanının ismi geçmiyor. Cumhurbaşkanı’nın muhatabı ben değil, Sayın Genel Başkanımızdır. Biz belediye başkanlığı yapıyoruz” dedi.

Uygur, 5 yıl Torbalı Belediye Başkanlığı yapan Adnan Yaşar Görmez ile ona destek veren Milletvekili Atilla Kaya’yı kastettiğini belirtti, noktayı şöyle koydu: “Çünkü, onlar her gün gazetelere demeçler verdiler, televizyon programlarına çıktılar. Buradaki belediyeyi örnek gösterdiler. Vatandaşı kandırdılar.”

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, İsmail Uygur’a sahip çıktı, “Kaybetmenin sinir bozukluğu ile Torbalı Belediye Başkanımıza kötü söz eden milletvekillerinin dillerine ayar vermesini istiyorum. Beyefendi ve dürüst kişiliği ile Torbalı halkının gönlünde yer edinmiş Uygur’a yoğun bir saldırı var” dedi.