Ege Torbalı’ya ivme katacak

Torbalı’ya ivme katacak

14.05.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Torbalı Karma ve Mobilya OSB’nin genişleyerek daha çok firmaya hizmet vermesini sağlayacak süreç tamamlandı. Torbalı Yeniköy Mahallesi’nde mülkiyeti hazineye ait taşınmaz, OSB olarak kullanılacak.

Torbalı’ya ivme katacak

Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesini ve sektöre daha çok katkıda bulunmasını sağlayacak süreç, resmi olarak tamamlandı. Böylece, Torbalı Yeniköy’de mülkiyeti hazineye ait 715.143.48 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, OSB olarak kullanılacak. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, şehrin içine sıkışan mobilya sektörüne ivme kazandıracak Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

OSB’nin İzmir için değil, Türkiye’de mobilya sektörünün gelişimi için önemli olduğunu belirten Özgener, “Ülkemizde mobilya sektörü, 40 bin işyeri ve 200 bine yaklaşan çalışan sayısı ile istihdam potansiyeli yüksek stratejik sektörler arasında yer alıyor. İzmir olarak mobilya sektöründen aldığımız payı artırma potansiyelimiz yüksek.

Yenilikçi yapısı ve gelişme potansiyeline rağmen, şehir merkezimizde sıkışan, lojistik imkânlar açısından sorun yaşayan mobilya sektörümüzün, geniş ve nitelikli üretim alanlarına ihtiyacı uzun zamandır dile getirdiğimiz bir konuydu” dedi. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Torbalı Ticaret Odası tarafından projesi gerçekleştirilen OSB ile altı bin kişilik istihdam hedeflendiğini ifade eden Özgener, “OSB alanımızın büyümesiyle sektöre sunulacak katkının artmasından memnuniyet duyuyor, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.