Ege Trafikte EDS dönemi

Trafikte EDS dönemi

03.01.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

Büyükşehir ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, EDS sistemi hayata geçecek; sürücü kaynaklı trafikte yaşanan tıkanıklıklar önlenecek.

Trafikte EDS dönemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinin daha güvenli ve daha hızlı seyretmesi için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile güçbirliği yaptı, Elektronik Denetleme Sistemi’ni hayata geçirmek için düğmeye bastı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne arasında ön protokol imzalandı. Süreci devam eden proje kapsamında, İzmir trafiğinin 10 binden fazla akıllı cihaz ile yöneten İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM) artık İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hareket edecek.

Haberin Devamı

İki kurumun koordinesiyle kurulan İl EDS Komisyonu tarafından ihlal sisteminin kurulacağı noktalar yerinde incelendi. İzmir trafiğinde sürücü kaynaklı sorunların çözülerek kaza ve trafik tıkanıklıklarının önlenmesi için 177 kırmızı ışık ihlal noktası, 15 hız koridoru, 128 hatalı park noktası belirlendi. Yıl içinde tamamlanması planlanan projeyle artık emniyet yetkilileri, EDS sistemini kullanarak kent trafiğinde tıkanıklığa neden olan ve trafik güvenliğini tehdit eden araçlara anlık olarak müdahale edebilecek. Süreç hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sibel Özgür, “Yaptığımız incelemelerde sürücü kaynaklı yaşanan hatalı park, hız sınırı ve kırmızı ışık ihlalleri gibi sorunlar nedeniyle kent trafiğinde bekleme sürelerinin ciddi ölçüde arttığını gözlemledik. Kurulacak merkezle ile bu yaşanan sorunların önüne geçmiş olacağız” dedi.