Ege Turizmin geleceği Bodrum’da şekillendi

Turizmin geleceği Bodrum’da şekillendi

17.10.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Turizmin sürdürülebilir geleceğine dair zemin oluşturmak üzere ilk kez düzenlenen Bodrum Turizm Forumu sona erdi.

Turizmin geleceği Bodrum’da şekillendi

Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı, Akdeniz Turizm Vakfı ve 34. Amerikan Hastanesi The Bodrum Cup işbirliğiyle düzenlenen forumda, dünya ve Akdeniz turizmine yön veren pek çok isim, “Mavi Ekonomi Hakkında Yeniden Düşünmek” başlığıyla paneller ve Think-Tank toplantıları gerçekleştirdi. Etkinliğin ev sahibi olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu forumla Akdeniz ve Türkiye turizmini geleceğe taşıyacak sürdürülebilir projelerin gündeme getirilmesine fırsat sunduklarına dikkat çekerek, “Bodrum olarak mavi ekonominin ve sürdürülebilir turizmin liderliğini hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Katkısı var

Bodrum’un, kültürel değerleri ve doğasıyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Aras, “Sadece deniz ve kum değil, eko turizm, kırsal turizm, kültürel turizm gibi pek çok imkân sunabiliyoruz. Artan iklim krizi ve çevreyle ilgili diğer sorunlar, turistlerin gittikçe seyahat tercihlerini daha çok etkilemeye başladı. Biz de turizm stratejilerimizi Mavi Ekonomi gerçeklerine uygun biçimde geliştirmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte sürdürülebilir turizm, yerel ekonominin çeşitlenmesi, yerel kalkınmanın ele alınması ve gelecek açısından hem fakirliğin hem göçün azaltılması için önem arz ediyor. Bodrum Turizm Forumu, turizm sektörünün dünyada dayanıklılığının artırılabilmesi yönünden önemli katkılarda bulunacak. Bu toplantıdan sonra somut bazı projeleri bugünden çekip alacağız ve 14 Ekim 2023’te bazılarını da hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

KADES uygulamasına The Bodrum Cup’tan destek

 

34.American Hospital The Bodrum Cup, sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma fayda sağlıyor. 22 Ekim’de sona erecek olan festival kapsamında, kadınların acil durumlarda ilgili birimlere ulaşabilmesini sağlayan KADES uygulamasının bilinirliğinin ve farkındalığının artmasına yönelik çalışmalara yer veriliyor.

Bodrum Belediye Meydanı’nda misafirlere kapılarını açan The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı’nda KADES bilgilendirme masası bulunuyor. Öte yandan, etkili bir farkındalık çalışması da yapılıyor. Cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum, uygulamanın dikkat çekici bir görseli ile birlikte rüzgara yelken açacak.