Ege Türkiye’nin pehlivan develeri kozlarını Koçarlı’da paylaştı

Türkiye’nin pehlivan develeri kozlarını Koçarlı’da paylaştı

07.12.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege’nin en önemli kış eğlenceleri arasında yer alan ve asırlardır geleneksel olarak sürdürülen deve güreşleri bu hafta Koçarlı’da yapıldı.

Türkiye’nin pehlivan develeri kozlarını Koçarlı’da paylaştı

Aydın başta olmak üzere Ege ve Marmara bölgesindeki değişik illerden gelen 140 pehlivan deve havaların soğuması ile birlikte kozlarını Koçarlı Yeniköy Arenası’nda paylaştı. Güreşlerde binlerce kişi arenada hem develerin kıran kırana geçen yarışları izlemenin hem de bahardan kalma bir günde piknik yapmanın keyfini yaşadı.

Haberin Devamı

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz Deve Güreşi Festivalimizi çok coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik.
Bizi yalnız bırakmayan tüm güreşseverlere teşekkür ediyorum. Rabbim festivalimizin onuncusunu yapmayı nasip etsin” dedi.

Bayındır Yeşilova Deve Güreşi Şenliği Yapıldı

Bayındır Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Geleneksel Yeşilova Mahallesi Deve Güreşi Şenliği yapıldı. İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Çanakkale illerinden gelen namlı develer, Yeşilova Güreş Arenası’nda mücadele etti. Deve güreşi tertip komitesi tarafından eşleştirmesi yapılan develer ayak, orta, başaltı ve baş kategorilerinde güreşti.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, kültürü yaşatmak adına belediye olarak güreş şenliklerine destek verdiklerini ifade etti.