Ege Turuncu bereket!

Turuncu bereket!

28.11.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Menderes Belediyesi’nin düzenlediği Gümüldür Mandalina Festivali sona erdi. Çeşitli yarışmaların yer aldığı organizasyon, ilçenin ve yöresel tatların tanıtımına katkı sağladı

Turuncu bereket

Menderes’te geleneksel hale gelen Gümüldür Özdere Mandalina Festivali, bu yıl da dopdolu geçti. Çeşitli etkinliklerin ve yarışmaların düzenlendiği festivale, İzmir’in dört bir yanından binlerce kişi katıldı. Ücretsiz ikramların ve oyun parkurlarının kurulduğu etkinlikte; balon katlama atölyeleri, birbirinden renkli yarışmalar, süper kahraman maskotlar ve sihirbaz gösterileri ile katılımcılar keyifli bir hafta sonu geçirdi. Ersin Show’un moderatörlüğünde iki gün boyunca süren festivalde, mandalinalı tatlar yarıştı, en iyi mandalina üreticisi yarışmasına katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Dereceye girenlere ödülleri Başkan Vekili Erkan Özkan, Menderes Kaymakamı Cevat Çelik ve CHP İlçe Başkanı Sezen Şen tarafından verildi. Zakkum konseriyle eğlence tavan yaptı. İlçenin tanıtımı için çalışmalara devam edeceklerini belirten Özkan, “Bizler Menderesimizi ve ilçemize has değerlerimizi tanıtmak adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda yaklaşık 600 bin civarında mandalina ağacımızın bulunduğu ve yıllık 50 bin ton rekolte elde ettiğimiz Satsuma mandalinamızı ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak adına Gümüldür Özdere Mandalina Festivalimizi her yıl coşkuyla gerçekleştiriyoruz ve ilerleyen yıllarda da gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ücretsiz gübre

Üreticiye destek konusunda önemli adımlar attıklarını ifade eden Özkan, “Üreticimizin isteklerine daha sağlıklı cevap verebilmek ve ilçemiz adına tarım alanında projelere imza atmak adına Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü hayata geçirdik. Kurduğumuz müdürlüğümüzle çiftçimiz ürünü yetiştirme ve hasat etme konusunda büyük kolaylıklar elde edecek. Yemek artıkları ve pazarda kalan sebzelerden elde edeceğimiz organik gübreleri de ücretsiz olarak dağıtacağız” diye konuştu.