Ege Umudun adı Altay

Umudun adı Altay

09.03.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karagümrük deplasmanında 10 kişi kalan ve puan çıkarmayı başaran Altay, 18 yıl sonra döndüğü Süper Lig’de kalmak istiyor. Siyah beyazlıları değerlendiren yazarlarımız, “Elbette Altay’ın önce gol yememe gibi bir yükümlülüğü var. Lakin golcüler de savunmacılar kadar yarışa katılsın” dedi

Umudun adı Altay

Bülent Buda: Hakemin bitiş düdüğü ile, ‘Oh be!’ ve derin soluk. 80’lerinde yaşlı bir futbolcu eskisi ile birlikte oynadılar, bitirdiler maçı. Kahramanım Lis. Kusursuz bir maç daha. Önündekilere yaşam iksiri gibi. İyi bir sportmen, bir sporcu o. Cengaver Murat’ın öncülüğünde savunma kusursuz bir günü tamamladı. Naderi’nin bir dakika ara ile iki faul ve kırmızısı büyük talihsizlik. Rodriguez iki haftadır uçuyor. Harika bir momentuma ulaştı. Uçlarda biraz daha öz güven gelişse, pozisyon üretiminde korkusuz eylemlere girişilse, topa daha çok sahip olma becerisini, isteğini sergileseler savunma ile orta alan dinlenme, soluklanma olanağını bulsa... Elbette Altay’ın önce gol yememe gibi bir yükümlülüğü var. Lakin golcüler de savunmacılar kadar yarışa katılsın. Siyah beyazlıların üç puan gereksinimleri yaşamsal önemde.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: İnanılmaz bir rüzgar ve soğuk. Rakip güçlü Karagümrük. Altay yine sahada doğruları yaptı. Başta kaleci Lis ve defans çok iyi oynadılar. Orta alanda Thaciano hakikaten müthişti. Kendisine bu maçta Poko, Pinares, Rodriguez oynadıkları süreçte eşlik ettiler. Naderi’nin oyundan atılması sonrasında 10 kişi kalmalarına rağmen yüreklerini ve asla mağlup olmama düşüncelerini sahaya yansıttılar. Oyuna giren Kazımcan’ın da katkısı oldu. Altay’da problemlerin çözümü için, golcülerin form grafiklerini yükseltmeleri gerekiyor. Bu hafta evlerinde oynayacakları Yeni Malatyaspor maçıyla birlikte çok daha iyi noktaya geleceklerine inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Heyecandan ve aksiyondan uzak, verimsiz ve de yavan geçen Karagümrük sınavında Altay üretkenlikten uzaktı. Bundaki en büyük neden, ileri uçların oyuna ve de skora etki etmemesiydi. Poko dinamizmi ile rakiplerini zorladı. Thaciano, Altay’ın en iyilerindendi. Lis akan oyunun bu denli keyifsiz olduğu günde duran toplarda yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu. Bu aşamada gözetilmesi gereken en önemli konu puan ya da puanlardır kuşkusuz. Bu camiaya en bağlı taraftar bile 90 dakika izlemeye tahammül edemeyebilir ancak ‘puan puandır’ düşüncesini benimsersek daha iyimser olabiliriz. Final niteliğinde geçecek son düzlüğe girmek üzereyiz. İzmir’deki randevularda da galibiyet bekleriz.

Haberin Devamı

Denizlispor direniyor!

Spor Toto 1. Lig’de 28. haftanın kapanış mücadelesinde Balıkesirspor’u deplasmanda 84. dakikada Hakan Çinemre’nin golüyle 1-0 yenen Altaş Denizlispor, kurtuluş yolunda umut tazeledi. Son 4 maçında 3. galibiyetini alan yeşil siyahlılar, 30 puana yükseldi. Düşme hattından kurtulamasa da rakiplerini 2 puan geriden takip eden Denizlispor’da Teknik Direktör Mesut Bakkal, “Oyuncularımı kutluyorum. Bu galibiyet bizi daha iyi yerlere götürecektir” dedi.

HEP AYNI NAKARAT!

Kasımpaşa’ya 3-2 yenilen ve düşme hattına demir atan Göztepe’de Teknik Direktör Nestor El Maestro ile yollar ayrıldı. Sarı kırmızılıları değerlendiren yazarlarımız, “Bu takımın her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Son düdüğe kadar savaşmaya devam” dedi

Haberin Devamı

Bülent Buda: Göztepe’yi izlerken aldığım notlar bir sayfayı doldurur. Bu kez beş satır. Konuk Kasımpaşa en son hangi dış saha maçında bu denli gol pozisyonu zenginliği yaşadı? İşler kötüleyince arayışlar da olacak elbette. Erken bir gol ve hemen ardından verilen yanıt. Bugün her şey farklı olacak derken öne çıkan konuk takımın bitirici ile kazanma isteği. Nedir o savunmanın perişan hali? İrfan Can ile önündekilerin yetersizliği? Kötülük, iyilik gibi yansır, geçişkendir. Orta alanın dirençli adamı Obinna da pes etti. Bu takım Lourency, Tijanic’le maç kazandı. Nerede bu adamlar? İçimden daha fazla yazmak gelmiyor. Bence mevsimin en kötü oyunlarından birisini oynadılar. Bu görüntüler tatsız. Umut vermiyor.

Fatih Tanfer: Kasımpaşa karşısında alınan mağlubiyet sonrası El Maestro ile yollar ayrılmış. Bence yönetim en doğru kararı aldı. İkinci yarıda beş maç, beş mağlubiyet. Her yönetimin sabır göstereceği bir durum değil. Ayrıca Kasımpaşa maçında kadro üzerinde ve oyuncu değiştirme hususunda yaptığı hatalar asla kabul edilebilecek düzeyde değildi. Emeklerine teşekkür. Ancak Göztepe ligde kalma adına büyük mücadele vermek zorunda. Birinci yarının son beş haftasındaki tempo, inanç ve kazanma arzusu en kısa zamanda üst düzeye çıkarılmalıdır. Göztepe adına birleşme, bütünleşme ve takıma sahip çıkma zamanıdır. Trabzonspor deplasmanından başlayarak çıkışa geçmelidir. Yıllar evvel Göztepe’nin yine böyle bir kurtuluş mücadelesine şahit olduk. Son düdüğe kadar bu mücadeleyi sürdüreceğine inanıyorum. Taraftarlardan da ricam her zamankinden daha fazla birlik ve bütünlük içinde olmalarıdır.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Bu camia, zor zamanlardan, dar yollardan geçerken, genç futbolcularına formayı teslim ederken bile iç sahada bu denli vasat değildi. Dış sahalarda yolculuk, hava ve saha şartları derken ekstra performanslar gerekiyor. Buna kabulüm. Fakat seyirci ortalamasında çoğu hafta zirvede yer alan İzmir gibi bir kentin takımında oynuyorsanız, kimse kusura bakmasın o taraftarın önünde kimseye geçit vermeyeceksin. Arada sırada beklenmeyen kayıplar olabilir fakat 15 iç saha randevusunda 9 kez puansız ayrılmak gerçekten akıl karı değil. Sarı kırmızılılarda bir dönem daha sona erdi ve Maestro ile yollar ayrıldı. Göztepe’de bu senaryoyu biz yıllardır yaşıyoruz. Sonuç değişiyor mu? Hayır. Tek çözüm kan değişimi mi? O zaman verin takımı Yasin Güleryüz’e kalan 10 haftada düşürse de ligde tutsa da Göztepeliliğin gereğini bilen emin ellerde yükselsin veya düşsün bu takım! Her platformda altyapı tesisçiliğinin önemini vurgulayanlar uygulamaya geldiğinde ortalarda yoklar.

Haberin Devamı

Hep diyorum aynı uygulamaları yapıp farklı sonuçlar beklemek ne kadar doğru? Bu kafa yapısıyla Göztepe’de teknik direktör değirmeni daha çok öğütür.