Ege ‘Umut vereceğiz’

‘Umut vereceğiz’

01.09.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 9 Eylül’ün 100. yıl kutlamaları için Gündoğdu Meydanı’nda süren çalışmaları inceledi, “Türkiye’deki en büyük organizasyonlardan biri olacak, herkesi bekliyoruz. Türkiye’ye umut, moral vereceğiz” dedi.

‘Umut vereceğiz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü için tarihe geçecek çapta düzenlenmesi planlanan etkinliklerin hazırlıklarını inceledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en görkemli 9 Eylül kutlamalarına ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Soyer, artırılmış gerçeklik destekli interaktif teatral şovun sergileneceği, dev sahnenin yapım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kutlamalara, Türkiye’nin her yerinden yurttaşları çağıran Soyer, “Çok heyecanlıyız. Hakikaten ezberleri bozacak, muazzam bir iş çıkıyor ortaya. 9 Eylül’de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gördüğü en büyük organizasyonu yapacağız derken, onun ne kadar doğru olduğunu da bu vesileyle görmüş oluyoruz. Bu umuda, bu sevince, bu coşkuya ortak olmak isteyen herkesi İzmir’e bekliyoruz. Kutlamalar geçekten Türkiye’ye umut verecek, Türkiye’ye moral verecek” dedi.

Finalde sürpriz var

Şov, toplam 8 bölümden oluşacak ve yaklaşık 40 dakika sürecek. 180 dansçı ve 300 saha çalışanının görevli olacağı etkinliğin finalinde Tarkan konseri yer alacak.

Haberin Devamı

Hem festival hem kutlama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin açılış törenine katıldı, “Olanca gücümüzle, kararlılığımızla ve atalarımızdan aldığımız ilhamla Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacağız” dedi. Festival kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Festival Korteji düzenlendi. Korteje katılanlar, Bülent Ecevit Meydanı’ndan 75. Yıl Parkı’na kadar marşlar eşliğinde yürüdü. Yurttaşlar, korteje balkonlardan, esnaf da alkışlarla eşlik etti.
Afyon’daki Zafer Yolu Yürüyüşü’ne atıfta bulunan Büyükşehir Başkanı Soyer, “Orada, atalarımızın ne büyük umutlarla, yoksulluklar içinde, zorluklar altında ve ne büyük bir kararlılıkla o yolu yürüdüklerini hayal ettik. Bu bana şunu dedirtti, ‘Bizim çektiğimiz ne ki? Eğer atalarımız o koşullarda başardıysa, biz bugün çok daha iyisini başarmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, festivalde konser veren Yeni Türkü’ye teşekkür etti, “Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıldönümünü festival coşkusuyla kutlamanın gururunu yaşıyoru” dedi.

Haberin Devamı

‘Zaferi korumanın yolu barıştan geçer’

İzmir’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ‘barış’ vurgusu yapıldı. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zaferi korumanın yolunun barıştan geçtiğini söyledi, “Barış sözcüğünden rahatsız olanların iki yakası iki dünyada da elimizde olacak” dedi. Kalıcı zaferlerin pusulasının daima barışı gösterdiğini dile getiren Soyer, şu noktaların altını çizdi: “Her hakiki zaferden geriye kalan en büyük miras barıştır. Zafer ne kadar büyükse barış o kadar kalıcıdır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, daima barışmak için savaştı. Bunun tersini yapmanın ise cinayet olduğunu öğütledi. O’nun bütün zaferleri barış içindi, bize aynı zamanda 100 yıldır süren barışı miras bıraktı. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız büyük zaferin ardından sağlanan barışa sımsıkı sahip çıkmak zorundayız.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, vatanın ve toprakların kolay kazanılmadığına dikkat çekti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de “Zafer, Türk milleti için ne kadar değerliyse, barış da o kadar değerlidir” mesajını verdi.

Haberin Devamı

Afyon’dan başladı, İzmir’e ilerliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği, Afyon’dan İzmir’e Zafer ve Anma Yürüyüşü, sürpriz ziyaretlerle devam ediyor. Şair-yazar Sunay Akın, Afyon ve Kütahya etabını tamamlayan kafileyi 59 kilometrelik Uşak etabına uğurladı. 24 Ağustos’ta Afyon Dereçine’den Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı, 400 kilometrelik Zafer ve Anma Yürüyüşü’nün son durağı, 9 Eylül sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek İzmir’in kurtuluş törenleri olacak.

‘Bağımsızlığa sahip çıkmayı sürdürelim’

Güzelbahçe Belediyesi, Zafer Bayramı’nın 100. yılını kortejle kutladı. Maltepe Mahallesi’ndeki Tabaoğlu Parkın’nda toplanan yurttaşlar, meşale ve bayraklarla, İzmir Marşı’nı söyleyerek Güzelbahçe Gece Pazarı’na kadar yürüdü. Coşkuya ortak olan Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bu kutlamaları her yıl coşkuyla yapalım. Özgürlük ve bağımsızlığımıza sahip çıkalım. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatalım. Bugünleri bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yarınlara bırakmak boynumuzun borcu’

Karşıyaka Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Fener Alayı’nda her yaştan binlerce kişi katıldı. Şehitler Bulvarı’nda bir araya gelen yurttaşlar, Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç ve partililer, Belediye Meclisi üyeleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yer aldı. Tugay, “Bizim siyasetimiz ülkemizi sevmektir, insanlarımızı sevmektir, bu toprakların üzerindeki her canlıya saygı duymaktır. Bu ülkeyi, güzel çocuklarımıza en iyi şekilde bırakmak, hepimizin boynunun borcu olsun” dedi.

‘Ulusumuzun zaferi’

30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl coşkusu, Çeşme Belediyesi’nin Fener Alayı ve Zafer Konseri’yle ilçeyi sardı. Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu’nun önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdürülen Fener Alayı’na katılan yurttaşlar, kent meydanına yürüdü. Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Cumhuriyet sevdalıları, bağımsızlık âşıkları, Mustafa Kemal’in yılmaz yorulmaz neferleri, büyük zaferimizin 100. yılı kutlu olsun. Bu zafer, emperyalizme diz çöktüren büyük ulusumuzun zaferi” dedi.

‘Atatürk bir mucize’

Gaziemir Belediyesi’nin 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği ‘Zafere Giden Yol’ başlıklı panelde konuşan, Prof. Dr. İlber Ortaylı, zafere giden süreçte yaşanan tarihi gelişmeleri anlattı, “30 Ağustos, çok büyük komutanların savaşı ve bunların başındaki adam da hakikaten bir mucize. Mustafa Kemal Paşa bir mucizedir ve kolay kolay gelmez. Bu mucizeyi takdir etmemiz, şükretmemiz, üzerinde durmamız lazım” dedi.

100. yıla çok yakıştı

Zafer Bayramı, Narlıdere’de coşkuyla kutlandı. Bando gösterisi, fener alayı ve konserlerin yer aldığı etkinliklere yurttaşlarla katılan Belediye Başkanı Ali Engin, “30 Ağustos sadece büyük bir zafer değildi, beraberinde barışı da getirdi” dedi. Engin, zaferin 100. yılını kutlarken, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanları saygı ve minnetle andıklarını dile getirdi.

Yazarlar