Ege Üniversiteliye 5 bin lira

Üniversiteliye 5 bin lira

20.08.2023 - 00:35 | Son Güncellenme:

Menemen’de eğitime destek sürüyor. Başkan Aydın Pehlivan, üniversiteyi kazanan gençlerle bu yıl mezun olanlara yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Üniversiteliye 5 bin lira

Daha önce Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren lise son sınıf öğrencilerinin sınav başvuru ücretlerini karşılayan Menemen Belediyesi, yeni bir sistemi daha hayata geçirdi. Sosyal medya hesabından gençlere seslenen Başkan Pehlivan, bu yıl lisans ve önlisans düzeyinde üniversitelerin örgün eğitim programlarını kazanan öğrencilere destek, 2022-2023 döneminde üniversiteyi bitiren gençlerin de hayata atılma süreçlerine katkıda bulunmak adına 5’er bin lira ödeneceğini açıkladı, “Biliyoruz ki tatlı sözlerle gençlerin sırtını sıvazlamak kolaydır ama biz zoru seçerek manevi olduğu kadar maddi olarak da onları desteklemek için yola çıktık” diyen Başkan Aydın Pehlivan, “Mücadelemiz Menemen’imizden de bilim ve teknolojide, sanat ve kalkınmada başarılı gençler çıksın diyedir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Aydın ağabeyiniz daima yanınızda’

Başkan Pehlivan, “YKS sonuçları açıklanır açıklanmaz kayıt belgesini ve mezuniyet belgesini alan Menemenli her bir öğrencimizi Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’müze bekliyoruz. Menemen Belediyesi olarak, ağabeyleri Aydın Pehlivan olarak her şey gençlerimiz için” dedi. 

Üniversiteliye 5 bin lira

Denizli’de 25 milyon

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin lise ve dengi okullar düzeyinde eğitim gören öğrencilere yönelik her yıl yaptığı öğrenim yardımının müracaatları 21 Ağustos pazartesi günü başlıyor. Başvurular www.denizli.bel.tr üzerinden sadece online olarak gerçekleştirilecek. 22 Eylül cuma gününe kadar devam edecek başvuru kapsamında öğrenciler, kendilerinden istenilen resmi evrakları eksiksiz olarak tamamlayarak Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bulunan kayıt ofisine teslim edecek. Öğrenim yardımı almaya hak kazanan 5 bin öğrenciye 10 ay boyunca ayda 500 TL öğrenim yardımı olmak üzere toplam 25 milyon lira destek verilecek.