Ege ‘Üretici köyünde doymalı’

‘Üretici köyünde doymalı’

06.09.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

91. İzmir Enternasyonal Fuarı ve Terra Madre Anadolu’nun üçüncü gününde, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İzmir Köy Koop. Birlik Başkanı Neptün Soyer’in ev sahipliğini üstlendiği İzmir Sofrası, önemli isimleri buluşturdu.

‘Üretici köyünde doymalı’

Mutfak Show sahnesinde kurulan İzmir Sofrası’na konuk olan ünlü isimler, tarımın, gastronominin geleceğini konuştu. İzmir Sofrası’na konuk olan Okan Bayülgen, ünlü yemek şefi ve sunucu Danilo Zanna ile Türk yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal, Terra Madre’nin önemini anlattı.

Haberin Devamı

‘Başka Bir Tarım Mümkün’ diye yola çıktıklarını çünkü tarım politikalarının küçük üreticinin köyünü terk etmesine neden olduğunu belirten Başkan Soyer, “Köylüyü doğduğu yerde doyurmamız lazım. Üretmeye teşvik etmeliyiz. Köylü eğer köyünü terk ediyorsa, kentin dengesi de bozuluyor” dedi.

Soyer, Cumhuriyet döneminde Atatürk’ün yaptığı gibi, Büyükşehir Belediyesi’nin de Bayındır’da üreticiler için fabrika kurarak peynir yaptığını söyledi. Neptün Soyer de, “Artık ekonomiler değil ekolojiler konuşulmalı” ifadesini kullandı. Organizasyonda; Başkan Soyer, Mutfak Show sahnesinde Sahrap Soysal ve ile yemek de yaptı. İzmir Aşçılar Federasyonu aşçıları ve şef Turgay Bucak’ın atalık tohum karakılçık, atalık tohumdan elde edilen nohut ile İzmir tulumu, zeytinyağı, koruk ekşisi ve üzüm sirkesiyle yaptığı İzmirli salatası, konuklara ikram edildi.