Ege Uşak’ın parlayan yıldızı konumunda

Uşak’ın parlayan yıldızı konumunda

24.10.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Uşak Üniversitesi’nde yeni akademik yıl törenle başladı. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü ve HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, ilk dersi verdi.

Uşak’ın parlayan yıldızı konumunda

Prof. Dr. Mantar, Türk savunma sanayinin yerlilik ve millilik anlayışı doğrultusunda üretim faaliyetlerinin bir politikaya dönüştüğünün altını çizdi. “16 yıllık genç, dinamik ulusal ve uluslararası akademik kadrosuyla, öğrenci merkezli yönetim anlayışıyla bölgenin parlayan yıldızıyız” diyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş da, “Üniversitemiz, 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 99.92 doluluk oranına ulaşarak başarısını pekiştirdi. 2022 yılında URAP akademik performans sıralamasında Türkiye’deki 183 üniversite arasında 96. olup, 2018 yılından itibaren 26 sıra birden yükselmeyi başararak hedeflerine adım adım ilerlemeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

Dünya genelinde en yeşil kampüsler sıralaması olan UI GreenMetric’te Uşak Üniversitesi bir kez daha ilk bin üniversite arasına girmeyi başardı. Bilim yolundaki yürüyüşümüzü hızlandıracağımızdan kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu. Törene katılan Vali Dr. Turan Ergün ise, “Kentimiz, bölgemiz ve ülkemizin kalkınmasına sundukları katkılar nedeniyle rektörümüz başta olmak üzere akademik ve idari personelle öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.