Ege Uygur sahnesi perdeyi açtı

Uygur sahnesi perdeyi açtı

24.03.2021 - 00:03 | Son Güncellenme:

Ayvalık’ta 1978 yılında açılan Vural Sineması, Başkan Mesut Ergin’in girişimleri sonucu belediye tarafından kiralanarak tepeden tırnağa yenilendi, Nejat Uygur Sahnesi adıyla hizmete açıldı.

Uygur sahnesi perdeyi açtı

Türkiye’nin ilk kadın gitarist sanatçısı Begül Erhan’ın konseriyle gerçekleştirilen açılışa, Nejat Uygur’un oğullarından, Behzat Uygur’un ağabeyi ve Süheyl Uygur’un ikizi Süha Uygur katıldı. Sinema girişinden salona gelene kadar anılarının film şeridi gibi gelip geçtiğini belirten Süha Uygur “Ayvalık, Uygur ailesi için çok önemli bir kent. Babamızın tek arzusu Ayvalık’ta yaşamaktı. Ama ne yazık ki olamadı. Ama damadımın biri Ayvalıklı, Cundalı. Kalbimizin yarısı Ayvalık’ta iken tamamı Ayvalık’ta oldu. Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Mesut Ergin, Vural Sineması’nın Ayvalık’ta yaşayan hemen herkesin hayatında bir şekilde anılar bıraktığını belirterek, salonunun usta oyuncu Nejat Uygur Sahnesi adıyla yeniden Ayvalık’ın kültür ve sanat hayatına kazandırılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.