Ege Varisten kurtulmak artık çok daha kolay

Varisten kurtulmak artık çok daha kolay

24.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Farklı yaklaşımlarla başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Prof. Dr. Gökalp, “Yapıştırıcı ilaçlar, ısı uygulamaları ve tek seans ameliyatlarla sorunu çözebiliyoruz” dedi

Varisten kurtulmak artık çok daha kolay

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Gökalp, kramp şeklinde ağrılar ya da kişide estetik kaygılara neden olan varislerin, uygun şekilde tedavi edildiği zaman kolaylıkla baş edilebilen bir hastalık olduğunu söyledi. Hastalığın şiddeti ve varisin şekline bağlı olarak tedavi seçeneklerinin değiştiğini belirten Gökalp, şöyle konuştu:
“Kılcal damarlar şeklindeki 1-2 milimetrelik varisler, ‘Skleroterapi’ denilen, damarın içine sıkılan yapıştırıcı ilaçlar ile ya da radyofrekans veya lazer dediğimiz ısı tabanlı uygulamalar ile tedavi edilirken; ‘Pake’ dediğimiz daha büyük varisler ise köpük tedavisi veya ameliyat ile tedavi ediliyor. Tedavilerin tamamında venöz yetmezlik (halk arasında iç varis) var mı diye tetkik yapılması başarı açısından önemli. Bu tedavilerde kişinin yaşam tarzı ile ilgili düzenlemeler ve varis çorapları da tedaviyi destekleyici unsurlar oluyor.”
Yarım saatlik seans
Tedavi sürelerine de değinen Gökalp, “Kılcal varislerde radyofrekans veya lazer ile tedavisi yaklaşık 30-45 dakika sürüyor ve bir kaç seans gerekiyor. Pake dediğimiz büyük varisler ise tek seansta ameliyat ile tedavi edilebiliyor. Tedavinin sonbahar da ya kışın yapılması daha çok tercih ediliyor. Tedavi sonrasında varis çorabı kullanılması tedavinin devamı için gerekli gerekli olduğu için yazın sıcak zamanlarda çorap giyilmesindeki zorluk bu tercihin temel nedenidir. Bu nedenle kışın en sert zamanlarının yaşandığı dolayısıyla güneşin etkisinin en az olduğu bu dönemler varis tedavisi için en doğru zamanlardır” dedi.