Ege Yarımada yazın susuz kalmayacak

Yarımada yazın susuz kalmayacak

24.03.2024 - 00:30 | Son Güncellenme:

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Çeşme ve Urla’da muhtarlarla bir araya geldi. Yaz sezonunda yarımadada su sorunu yaşanmayacağını söyleyen Köseoğlu, “Biz her türlü önlemimizi aldık. Su sorunu yaşanmayacak” dedi.

Yarımada yazın susuz kalmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin turizm destinasyonlarından olan Çeşme ve Urla’da, Ramazan Bayramı ve yaz sezonu öncesi hazırlıklarına hız verdi. İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Çeşme’de bayram tatili ve yaz sezonunun sorunsuz geçmesi için çalıştıklarını vurguladı.  

Haberin Devamı

‘7/24 sahadayız’ 

Yağış azlığı nedeniyle yaz sezonunun kurak geçebileceğini ancak baraj ve kuyu suları sayesinde herhangi bir su problemi beklemediklerini vurgulayan Köseoğlu, bütün planları her türlü olasılığı düşünerek yaptıklarını vurguladı. 

Şebeke yenileme çalışmaları sayesinde su kayıp kaçak oranlarının düştüğünü de sözlerine ekleyen Köseoğlu, “Biz yaz sezonu ve Ramazan bayramı öncesi her türlü önlemimizi aldık. İZSU, sadece su kesilince hatırlanan bir kurum değildir. İZSU kentimizin 30 ilçesinde temiz su ihtiyacına göre planlamalar yapan; atık su konusunda sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamaları hayata geçiren bir kurumdur. Bu yönüyle İZSU, evinizdeki musluğunuzdan akan sudur. Biz su ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamadan yerine getirilmesi için 7/24 esasıyla sahada çalışmaktayız” açıklamasında bulundu.