Ege Yaşasın 19 Mayıs!

Yaşasın 19 Mayıs!

20.05.2022 - 00:15 | Son Güncellenme:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, pandeminin etkisini yitirmesiyle birlikte bu yıl büyük coşkuya sahne oluyor. Belediyelerin düzenlediği konserler tüm Ege’de festival havası estiriyor

Yaşasın 19 Mayıs

İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Şarkı ve dans yarışmaları, bisiklet turları, söyleşiler, tiyatrolar, gençlere yönelik eğlenceli müsabakalarla tüm kent renkleniyor. Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenle başlayan etkinlikler akşam 350 metrelik Atatürk posterinin taşındığı Kordon’daki fener alayı ile devam etti. Gündoğdu Meydanı’nda saat 20.30’da Teoman ve ardından DJ Mahmut Orhan sahne aldı. Saat 21.00’de ise Grup Gündoğarken en sevilen şarkılarını Aliağalılar için seslendirdi.

Haberin Devamı

‘Gelecek çok güzel’

“19 Mayıs’ı bir kere daha idrak etmek, bir kere daha kutlamak çok keyif veriyor” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “ Gençlerimizden güç alıyoruz, onlar bizim için her zaman çok değerli. Onlar için yeni projelerimiz de devam ediyor. Atamız, ‘Muhtaç oldukları kuvvet damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ diyor ya, o aslında sadece hatırlayın demek istiyor. Atalarınızı, onların gücünü, onların başarılarını hatırlayın diyor. Çünkü oradan ilham alacaklar, oradan güç ve cesaret bulacaklar. Çok güzel bir gelecek onları bekliyor” ifadelerini kullandı.

Yaşasın 19 Mayıs

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, “Devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarabilme hedefimiz için bize ilham ve güç veren özel günlerden biri olan 19 Mayıs’ın, Atatürk tarafından, gençliğimize bayram olarak armağan edilmesi, geleceğimizin teminatı saydığımız evlatlarımıza verilen önemin en büyük göstergesidir. Gençliğin, ilim, irfan ve inanç dolu bir nesil olarak yetişmesi en büyük gayemiz olup ecdadın ve şühedanın emanetlerine hakkıyla sahip çıkabilmenin de en doğru yolu budur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dijital Gençlik Merkezi

Balıkesir’de de Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs kutlamaları ise, Çamlık Alanı’nda hayata geçen Dijital Gençlik Merkezi’nin açılışıyla başladı. “Biz en çok gençlerin belediyesiyiz” diyen Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz, “İl genelinde bu tür merkezleri artıracağız. Balıkesir’i gençlik çalışmaları alanında uluslararası bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Her şey daha güzel bir dünyada, gençlerimizin hayatın her alanına daha aktif katılacağı yarınlar için. Bu cennet vatanı kanlarını ve canlarını feda ederek miras bırakan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.  Açılışla birlikte Çamlık Alanı’nda dört gün sürecek gençlik festivali de start aldı. Dün Fettah Can konseriyle başlayan etkinliklerde bugün İkiye On Kala sahnede olacak. Yarın Sefo ve ertesi gün Reynmen gençlerle buluşacak. 4 gün boyunca e-spor, oyun yazılımı, metaverse konulu paneller de olacak.

Haberin Devamı

Yaşasın 19 Mayıs

103 balon bırakıldı

Denizli’de 19 Mayıs etkinlikleri, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Tören, protokol üyeleri ve öğrenciler milli mücadelenin 103 yıldönümü nedeniyle 103 balonu birlikte havaya bırakmasıyla sona erdi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve PAÜ’nün ücretsiz olarak düzenlediği Denizli Gençlik Festivali de başladı. Dün, PAÜ Kampüsü Festival Alanı’nda saat 21.00’de Kıraç konseri düzenlendi. Bugün ise, Zeynep Onat ve Gripin sahnede olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kültür ve sanat şehri Denizli’de çok özel bir tarihte, çok özel bir festival düzenlediklerini belirtti.

‘Her yer Samsun her gün 19 Mayıs’ 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı tarafından Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda düzenlenen anma törenine katıldı. 19 Mayıs’ın, bir halkın özgür ve bağımsız bir ülke kurma yolculuğunun başlama tarihi olduğunu belirten Başkan Tugay, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygıyla, sevgiyle, minnetle anıyoruz. Yolunuz yolumuzdur, gerektiği her an bize her yer Samsun her gün 19 Mayıs olacaktır. Yaşasın 19 Mayısı yaratanlar ve yaşatanlar!” dedi.

Haberin Devamı

Tarihimizi unutmayalım

Ege Koop Genel Başkanı, gazeteci-yazar Hüseyin Aslan, 19 Mayıs 1919 tarhinin; Milli Mücadele, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşunın ilk adımı olduğunu belirtti. Milli Mücadele’nin bugün de devam ettiğini dile getiren Aslan, “Atatürk iktisatta, siyasette tam bağımsız Türkiye yol haritasını çizmiş, tek başına çıktığı yolculuğu milletle birlikte kurtuluş ve kuruluş yolculuğuna dönüştürmüştür. Tarihimizi unutmayalım, unutturmayalım. Dünü unutursak, ileride birileri de bugünümüzü unutturur” dedi.