Ege Yeni teknolojiler yüz güldürüyor

Yeni teknolojiler yüz güldürüyor

23.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Basri Yılmaz, gelişen teknolojinin kadın hastalıkları alanında da kullanıldığını ve yeni yöntemlerin yüz güldüren sonuçlar verdiğini belirtti.

Yeni teknolojiler yüz güldürüyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Basri Yılmaz, gelişen teknolojinin kadın hastalıkları alanında da kullanıldığını ve yeni yöntemlerin yüz güldüren sonuçlar verdiğini belirtti. Laparoskopik cerrahi ve lazer hakkında bilgi veren Yılmaz, şöyle konuştu:
“Minilaparoskopi, 1 milimetre çapında optik aletlerle karın duvarından girilip; myom, yumurtalık ve çikolata kistleri, endometriozis (rahim içi dokusunun karın içinde farklı noktalarda yerleşmesi), polikistik over, dış gebelik, ağrılı adet görmenin önlenmesi, tüplerin bağlanması ve açılması, rahmin alınması, idrar kaçırma ve malign lezyonların (kötü huylu oluşumlar) tedavisinde, uygun hastalarda uygulanıyor. Yöntemle ameliyatlarımızda kanama riskini, ağrıyı ve enfeksiyon riskini en aza indiriyoruz. İyileşme ve işe dönüş sürecini de hızlandırıyoruz. Aynı zamanda laparoskopi ameliyatlarında lazer kullanmayı tercih ediyoruz. Lazeri; genital siğil, rahim ağzı prekanseröz lezyonların (kanser öncesi oluşumların) tedavisi, labioplasti (dış genitallerin estetik ameliyatları), genital estetik ve vajinal daraltmada kullanıyoruz.”